"Kunnia palomiehille ja vapaaehtoisille" - ihmiset ja yritykset auttavat Santtiolla rehkiviä

Pyhärannan metsäpalo on saanut kansalaiset ja yritykset auttamaan sammutustöissä rehkiviä.

Esimerkiksi kanistereita tulvi yli tarpeen sekä K-Market Yläneen kauppias Saku Vätti vinkkasi, että avaa ruoka- ja juomatäydennystä varten vpk:laisille kaupan tarvittaessa mihin kellonaikaan vain. Sama pätee K-Market Lapinpataan.

– Vein lisäksi muutaman laatikon vissyä ja pähkinöitä Pyhärantaan, koska on tärkeää tehdä, mitä voi. Kunnia jää kuitenkin palomiehille ja vapaaehtoisille.

Vätti kannustaa kollegoitaan auttamaan resurssiensa mukaan, koska Pyhärannan palontaltuttajat ovat joutuneet työskentelemään perjantaiaamuun asti äärimmäisissä olosuhteissa eikä sadekaan työtä helpottanut.

Munax toimitti torstaina palopaikalle smoothieita ja sinkkumunia eli yksittäispakattuja, valmiiksi keitettyjä kananmunia, Laitilan wirvoitusjuomatehtaalla aktivoiduttiin perjantai-iltapäivänä viemään Santtiolle alkoholittomia virvokkeita.

Uusikaupunkilainen hotelli Lännentie tarjoaa palomiehille pesu- ja saunatilat käyttöön perjantaina ja lauantaina kello 13–22 sekä tarvittaessa ensi viikolla maanantaista alkaen samaan kellonaikaan. Lisäksi yksi kolmen hengen huone on varattuna palomiehille.

Myös Kuntosumppu Raumalla antaa Pyhärannan palon sammuttajille, palomiehille ja vapaaehtoisille, pesu- ja saunatilat käyttöön niin kauan kuin sammutustyöt kestävät. Pyhärannassa asuva yrittäjä Jasmin Kuja-Penttilä on ilmoittanut asiasta myös kotikuntaansa.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.