Kunniamaininta Rauman Voiluodon vaiheita tarkastelevalle sukukirjalle

Rauman Voiluodon vaiheita aina 1500-luvulta alkaen tarkasteleva sukukirja sai kunniamaininnan valtakunnallisilla sukututkimuspäivillä Savonlinnassa.

Haljolaissi Rauma Voiluadolt: Matti Matinpoika Hallion (1971–1851) sukutarina muodostuu 1800-luvun alkupuolella eläneen voiluotolaisen Matti Hallion jälkipolvien tarinoista.

– Sukukirja on toteutettu persoonallisesti. Sen taitto on tehty kauniisti ja harmonisesti. Lukijaystävällinen teos sisältää hyvät hakemistot ja esimerkiksi sukuhaarat ovat sukutauluissa selvästi löydettävissä. Käytetyt lähteet on merkitty myös moitteettomasti, toteaa sukukirjaraati.

Kunniamaininnan saaneen sukukirjan tekijät ovat Terttu Para-Hiltunen ja Matti Hiltunen.

Vuoden Sukukirja 2013 raatiin kuuluivat Jukka Partanen, Liisa Raatikainen, Mariliina Perkko ja Kirsti Kesälä-Lundahl.

Suomen Sukututkimusseuran järjestämän Vuoden Sukukirja -kilpailun tavoitteena on nostaa sukukirjojen tasoa ja tehdä niitä tunnetuksi suurelle yleisölle. Vuoden Sukukirja on valittu vuodesta 1991.

Määräaikana Vuoden Sukukirja 2013 -kilpailuun lähetettiin 81 teosta, joiden joukossa oli useita tasokkaita sukukirjoja. Sukukirjaraati kiinnitti myönteistä huomiota myös siihen, että ehdokkaiden joukossa oli myös eri painotekniikoilla, kuten esimerkiksi helppokäyttöisellä kuvakirjaohjelmalla tehtyjä sukukirjoja.