Kunnon tuuttaus kantria Raumalla: Unajassa maaliskuussa kolmen duon konsertti

Illan juontaa Ari Anteroinen, joka muodostaa myös avauskokoonpanon porilaisen Make Tommilan kanssa.

Duo Suonna Kononen ja Arto Pajukalliota pidetään pitkänlinjan suomenkielisen kantrin sanansaattajia. He muodostavat yhden Unajan kantri-illan kolmesta duosta.

Unajan Tapiolan ensimmäisessä Kantriin kallellaan -konsertissa lavalle nousee kolme duoa: Kononen & Pajukallio, Janne Kaunisto Duo sekä illan avauskokoonapano Anzu & Make.

Duon toinen puolisko Anzu eli Ari Anteroinen myös juontaa illan.

Duo Suonna Kononen ja Arto Pajukallio ovat pitkänlinjan suomenkielisiä kantrimuusikoita. Kononen on Huojuva lato -yhtyeen kantava voima ja Pajukallio oli legendaarisen Freud, Marx, Engels & Jungin kitaristi ja perustajajäsen.

Sanomalehti Karjalaisen kulttuuritoimittajana työskentelevä Kononen on kirjoittanut myös ”suomikantrin raamatun” Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja cowboyt – retkiä suomikantriin ja sen persoonallisuuksien pariin (Sammakko 2018).

Viime vuonna Konoselta ilmestyi romaani Tie päättyy meren rannalle (Karisto).

Toimittaja on myös Arto ”Pilli” Pajukallio. Musiikkitietäjät saattavat muistaa hänet kokoonpanoista Cross-Tie Walkers ja Kepeät mullat.

Janne Kaunisto julkaisi viime vuonna pitkäsoiton nimeltä Eilistä vain, missä on hänen suomeksi kääntämiään kantrikappaleita.

Artistin toinen projekti on suomenkielistä kantrimusiikkia esittävä Jantters, joka julkaisi viime syksynä oman pitkäsoittonsa. 

Kauniston kaverina Unajan lavalle nousee kitaristi Tuomas Metsberg.

Illan avaava Anzu on julkaissut suoratoistopalveluihin suomenkielisiä kantriin kallellaan olevia lauluja nyt viisi ja lisää on tulossa.

Anzun kanssa hyvässä Rauma – Pori -yhteishengessä duetoi jo ammoisista Laser-, Doora-, Rio- ja Riot-yhtyeistä tuttu Markku ”Make” Tommila.

Unajan Tapiolassa (Tapiolantie 17) ollaan kantriin kallellaan 10.3. klo 19 alkaen. Liput ennakkoon sanomalehti Länsi-Suomen asiakaspalvelusta. Lippuja jätetään myös ovimyyntiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut