Kuntavaalien 2021 seuranta: Marttinen Rauman äänikuningas, Kallio demarien ykkönen

Kokoomuksen viimeisestä paikasta käytiin tiukka kisa. Voiton nappasi Lukon ex-kapteeni Otto Honkaheimo.

| Päivitetty

23.10 RKP ja Liike Nyt jäivät ilman edustajaa

Laitilassa näytti ennakkoäänten laskennan aikana vielä, että vaaliliitossa kokoomuksen kanssa ollut RKP olisi saanut ensimmäisen edustajansa valtuustoon. Näin ei kuitenkaan käynyt. Neljän vuoden aikana kokouksiin tullee kutsuja, sillä Ville Varjo päätyi varavaltuutetuksi.

Liike Nyt pyrki valtuustoon yhden ehdokkaan voimin. Ääniä olisi kuitenkin tarvittu paljon enemmän.

23.05 Marttiselle 893 ääntä

Matias Marttisen lopullinen äänisaalis oli Raumalla 893, ylivoimaisesti suurin.

Reijo Kallio oli niukasti demarien ykkönen ennen Kalle Leppikorpea, 441-433.

22.25 Helena Ollila keskustan suosituin Raumalla

Keskusta on saamassa Rauman valtuustoon neljä paikkaa nykyisen viiden sijaan. Puolueen selvä ykkönen on Helena Ollila, 329 ääntä tähän mennessä.

Vasemmistoliiton kolme paikkaa ovat tässä vaiheessa menossa Lotta Hatakalle (uusi), Miika Rantaselle ja Tapio Ailasmaalle. Jos näin kävisi, putoaisi Jouni Lehto.

Vihreät on menettämässä kolmannen paikkansa Raumalla. Valtuustopaikassa ovat kiinni Pasi Alonen ja Marianna Hanni.

Kristillisdemokraattien paikat ovat menossa Sauli Ahvenjärvelle ja Johanna Vainilalle.

22.22: Jami Toivonen perussuomalaisten kärkinimi

Perussuomalaiset on nostamassa Raumalla paikkamääränsä neljästä kuuteen valtuustossa. Jami Toivosen äänisaalis on suurin, 463, kun äänistä on laskettu 96 prosenttia.

Uusina perussuomalaisista valtuustoon ovat nousemassa Jasmin Määttä, Sanna Kiiski ja Mika Korteniemi.

22.20 Kovaa kisaa kokoomuksen kymppipaikasta

Kokoomus on saamassa Rauman valtuustoon kymmenen paikkaa, jossa olisi kahden lisäys. Matias Marttinen on ylivoimainen ykkönen puolueessa ja koko kaupungissa: 877 ääntä tässä vaiheessa laskentaa.

Kokoomuksen viimeisestä paikasta käydään tiukkaa kisaa. Ennakkoäänillä läpi oli menossa Emin Karaca, nyt ex-kiekkoilija Otto Honkaheimo.

22.15 Demareille torjuntavoitto

Rauman kansansuosikki Kristiina Salosen jäätyä pois kuntavaaleista osasivat demarit odottaa tappiota. Kun 80 prosenttia äänistä on laskettu, näyttää tappio jäävän sittenkin pieneksi. SDP menettäisi vain kaksi paikkaa, ja saisi 16 valtuutettua.

Entinen kansanedustaja Reijo Kallio ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi käyvät kovaa kisaa SDP:n ääniharavan tittelistä Raumalla. Kalliolla on 429 ja Leppikorvella vain kuusi ääntä vähemmän.

21.05 Miehet ääniharavina Raumalla

Rauman valtuustosta on tulossa miesvaltainen. 60 prosenttia valituista on miehiä ja 40 naisia. Valtuuston keski-ikä olisi tällä hetkellä 50 vuotta.

Eniten ääniä on kahmimassa Kokoomuksen Matias Marttinen, jolle on kirjattu jo 655 ääntä. Toiseksi eniten ääniä 366 on saanut Reijo Kallio (SDP) ja kolmannella sijalla on Kalle Leppikorpi (SDP) 232 äänellä.

Neljännellä sijalla on eniten ääniä saanut Sari Seimelä (SDP), jolle ääniä on kirjautunut tähän mennessä 294.

Perussuomalaisten Jami Toivonen on oman puolueensa ääniharava 286 äänellä.

Rauman äänistä on laskettu 70,8 prosenttia.

21.05: Keskusta, SDP ja perussuomalaiset nostaneet kannatustaan Eurajoella

Tähän mennessä laskettujen äänten perusteella keskusta on Eurajoen vaalivoittaja. Se nostaisi kannatustaan 1,3%. SDP kannatus on nousemassa 0,9 % ja perussuomalaisten 0.6 %.

Sen sijaan kokoomuksen kannatus kunnassa näyttäisi laskevan 0,6 %, vasemmistoliiton 2,2 % ja kristillisdemokraattien 0,1 %.

20.55 Yhteinen Pyhäranta menossa vaalivoittoon

Kun äänistä Pyhärannassa on laskettu 60,3 prosenttia, on Yhteinen Pyhäranta viemässä vaalivoiton. Se on saamassa 12 valtuutettua. Tällä hetkellä ääniä eniten on kerännyt Jyrki Nurmi.Kokoomus on saamassa kuusi paikkaa ja perussuomalaiset yhden.

20.46: Raumalla Keskusta ja Vihreä liitto menettämässä yhden paikan

Kun äänistä on Raumalla laskettu 70,8 prosenttia äänistä, näyttävät Keskusta ja Vihreä liitto menettävän molemmat yhden paikan. Vasemmistoliitto on tällä hetkellä pitämässä kolme paikkaansa.

20.45: Eurajoen valtuustosta tulossa miesvaltainen

Jo laskettujen äänten perusteella Eurajoen valtuustosta tulee miesvaltainen, mutta ääniharavat ovat naisia.

Kun äänistä on laskettu hieman yli 60 prosenttia, 60 % valituista on miehiä. Suurimmat äänisaaliit ovat kuitenkin tähän mennessä keränneet SDP:n Ilona Sjöman (136) ja keskustan Marja Vaitomaa (99).

Uusia valtuutettuja Eurajoelle on tällä hetkellä pääsemässä läpi 49 % ja uudelleen valittuja 51 %.

20.38 Perussuomalaiset säilyttämässä paikkansa Pyhärannassa

Ääntenlaskennan edistyessä myös voimasuhteet muuttuvat Pyhärannassa. Kun äänistä on laskettu 240 kappaletta, on perussuomalaisille tulossa edelleen yksi paikka. Kokoomus on menettämässä johtavan asemansa.

Yhteinen Pyhäranta on saavuttamassa 14 valtuustopaikkaa.

20.36: Raumalla ennakkoäänestettiin innokkaasti - ennakkoäänestysprosentti on 36,3

Raumalla äänestettiin innokkaasti ennakkoon. Ennakkoäänestysprosentti nousi 36.3 prosenttiin. Koko valtakunnassa ennakkoäänestysprosentti jäi 33,1 prosenttiin.

20.27 Tulospalvelu Pyhärannassa hidasta

Pyhärannan osalta tulospalvelu näyttää, että ääniä olisi laskettu vasta 12,6 prosenttia.Sen mukaan kokoomus olisi kokemassa rökäletappion.

Yhteinen Pyhäranta saisi 17 ja kokoomuksen lista vain kaksi valtuutettua.

20.26 Eurassa Kokoomus ja perussuomalaiset menossa voittoon

Vasemmistoliitto ja keskusta ovat Eurassa menettämässä ennakkoäänten perusteella kaksi paikkaa ja SDP yhden. Vaalien voittajiksi ovat nousemassa kokoomus ja perussuomalaiset.

Ennakkoäänet toisivat laskennan tässä vaiheessa kokoomukselle kolme ja perussuomalaisille kaksi lisäpaikkaa.Kun äänistä on laskettu 57,3 prosenttia näyttää äänikuninkaaksi nousevan SDP:n Harri Lehtonen.

20.25 Ennakkoäänet eivät lupaa suuria muutoksia Eurajoelle

Ennakkoäänien perusteella valtasuhteet Eurajoella eivät tulisi muuttumaan kovinkaan radikaalisti.

Kokoomus on menettämässä yhden paikan, kun taas keskusta, SDP ja perussuomalaiset pitäisivät kaikki edellisissä vaaleissa hankkimansa paikat, eli 13, 10 ja 4. Uutena valtuustoon olisi nousemassa kristillisdemokraatit, joka on ennakkoäänten perusteella saamassa yhden paikan.

Vasemmistoliitto pitäisi näillä numeroilla yhden paikkansa.

20.19: Marttinen ennakkoäänien jälkeen johdossa

Kun Rauman äänistä on laskettu 63,4 prosenttia, eniten ääniä 655 on kerännyt kokoomuksen Matias Marttinen.

Toisena äänimäärän perusteella on SDP:n Reijo Kallio. Kolmanneksi eniten ääni tähän mennessä on itselleen kirjauttanut SDP:n Kalle Leppikorpi, yhteensä 323.

klo 20.01 SDP menettämässä Raumalla kaksi paikkaa

Kun äänistä on Raumalla laskettu 63,4 prosenttia, näyttää siltä, että SDP on menettämässä 2 paikkaa. Suurin voittaja olisi Kokoomus, joka on lisännyt kannatustaan 5,3 prosentilla 23 prosenttiin. SDP:n äänsetysprosenttia on nyt 36,2. Laskua vuoden 2017 vaaleihin on 3,7 prosenttia.

Perussuomalaiset ovat myös lisänneet kannatustaan jo ennakkoäänien perusteella. Nyt nousua on 2,9 prosenttia. Perussuomalaiset olisivat saamassa kaksi uutta paikkaa valtuustoon.

19.38 Kolmasosa äänioikeutetuista äänesti ennakkoon kuntavaaleissa

Kuntavaalien 2021 ennakkoäänestyksessä annettiin alustavien tietojen mukaan yli 1 470 100 ääntä, joten ennakkoon äänesti noin 33 prosenttia äänioikeutetuista.

Edellisissä kuntavaaleissa vuonna 2017 vastaava luku ennakkoäänestyksen päätyttyä oli noin 26,3 prosenttia äänioikeutetuista ja lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 26,6 prosenttia.

19.00: Vaalien ennakkoäänet julki kello 20

Tänään toimitettavien kuntavaalien alustaviat tulostiedot julkistetaan tuttuun tapaan kello 20 alkaen.

Länsi-Suomi seuraa levikkialueensa kuntien ääntenlaskentaa ja tunnelmia vaalivalvojaisista.

Länsi-Suomen näköislehti ilmestyy tilaajille noin kello 00.30.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut