Kuorma-autoista löytyi useita vikoja tienvarsitarkastuksissa

Liikkuva poliisi teki kuluvan viikon aikana teknisiä tienvarsitarkastuksia kuorma-autoille ja niiden perävaunuille Satakunnan alueella. Tarkastukset paljastivat jälleen liikenneturvallisuutta merkittävästi heikentäviä vikoja, kuten jarruvikoja, runkovikoja sekä katkenneita tai löysiä kiinnityspultteja vetolaitteissa.

Tällaiset ajoneuvot eivät poliisin mukaan läpäisisi katsastusta. Viikon aikana tarkastus tehtiin 150 ajoneuvolle, joista noin 15 % oli ulkomaalaisia.

Tekninen tienvarsitarkastus voi kohdistua vain osaan ajoneuvon laitteista, mutta se voi olla laajuudeltaan myös määräaikaiskatsastusta vastaava. Poliisin mukana tarkastuksissa oli katsastusmiehiä ja ajoneuvojen jarruja testattiin jarrudynamometrillä. Tarkastuksia tehtiin pääasiassa niille ajoneuvoille, joiden edellisestä määräaikaiskatsastuksesta on kulunut aikaa useita kuukausia tai ajoneuvon ulkoinen kunto on osoittanut tarkastuksen tarpeellisuuden. 

Poliisin mukaan vuosittainen määräaikaiskatsastus ei ole riittävä kontrolli kuorma-autojen ja niiden perävaunujen säädösten mukaisen kunnon takaamiseksi.

Lievimmistä vioista ajoneuvojen kuljettajat ja omistajat selvisivät korjauskehotuksella ja huomautuksella, vakavimmat johtivat sakotukseen ja rekisterikilpien poistoon sekä ajoneuvon käytön kieltoon.

Tarkastetuista ajoneuvoista vain neljäsosassa ei ollut mitään huomautettavaa.