Kuparia Liettuaan vieneille puolen vuoden vankeustuomiot

Kolme liettualaista miestä on tuomittu kuuden kuukauden vankeusrangaistuksiin Satakunnan käräjäoikeudessa Raumalla. Kahden tuomio on ehdoton ja yhden osalta tuomio mitattiin ehdollisena. Lisäksi he joutuvat yhteisvastuullisesti korvaamaan eurajokelaisyrittäjälle kadonneen kuparin takaisin noutamisesta aiheutuneet 250 kustannukset.

Syyttäjä haki miehille ensisijaisesti tuomiota törkeästä varkaudesta mutta oikeuden mukaan jäi toteen näyttämättä, että he olisivat syyllistyneet anastukseen. Sen sijaan miehille ei ollut epäselvää se, että lastina oleva , valkoisiin säkkeihin pakattu kupari oli anastettua. Siksi heidät tuomittiin törkeästä kätkemisrikoksesta.

Kiinni he jäivät Helsingin Länsisataman tullissa pyrkiessään viemään 1 220 kiloa kuparin lävistysjätettä ja kaapelista kuorittua kuparia lahden yli Tallinnan kautta edelleen Liettuaan.

Miehet kiistivät syyllisyytensä ja väittivät toimeksiantajiensa määräyksestä kuljettaneensa jo useita kertoja erilaista tavaraa Suomesta Liettuaan. Aiemminkin heidät on tullissa tarkastettu eikä mitään epäilyttävää ole havaittu.