Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko valaisee jälleen Laitilan: Mollu Heino suunnitteli valaistuksen toistamiseen

Mollu Heinon videoteos heijastetaan Kustaa Hiekka -kulttuuriviikolla Laitilan kaupungintalon seinään. Kuvassa kuvakaappaus Heinon Lai lai -videolta. Kulttuuriviikkoa vietetään Laitilassa 19.-26.1. ja sen teema on liike.

Kuvataiteilija Mollu Heinon suunnittelema valotaide värittää Laitilan keskustaa myös tänä vuonna Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon ajan 19.–26.1. Heino suunnitteli valaistuksen kulttuuriviikolle myös viime vuonna.

Valaistuksen saavat Kustaa Hiekan lukutupa, entinen Nordean pankkitalo, Tiihosen kahvila, paloaseman letkutorni ja kaupungintalo sekä Elämän lähde -veistos terveyskeskuksen lähellä.

Viikon teemana on liike, joka näkyy myös kaupungintalon valoteoksessa. Rakennuksen seinään on tulossa Heinon abstrakti video, Lai lai.

– Lukutupa on samalla tavalla valaistu kuin viime vuonna, värit vain vaihtuvat, taiteilija kertoo.

Heino on myös itse paikalla Laitilassa jo tällä viikolla. Hän piirtää laitilalaisia ohikulkijoita entisen pankkitalon tiloissa. Liiketilan ikkunoihin on tulossa värivalaistus.

Viikon päättää Waltteri Torikka

Viikon aikana on luvassa monenlaista kulttuuritarjontaa. Kulttuuriviikko käynnistyy sunnuntaina 19.1. Poukan talon Kustaan kalaaseilla. Avajaisjuhlakulkue lähtee kello 17.30 terveyskeskuksen pihalta ja kulkee Keskuskatua kaupungintalolle, jossa esiintyy tulisirkusryhmä Flamma.

Vakka-Suomen musiikkiopiston opettajat konsertoivat kaupungintalon Laitila-salissa kello 18.30.

Keskiviikkona värivalaistussa uimahallissa on sanataidetta, puhallinmusiikkia ja tanssiesityksiä. Loppuviikolla on Turun Taideakatemian sirkus- ja -teatteriopiskelijoiden sekä musiikkiopiston yhteinen Pianosirkus Finnlamex-hallissa.

Lauantai-iltapäivän Tammikarnevaalissa Finnlamex-hallissa esiintyy muun muassa tubettaja ElinaSofia. Samassa paikassa konsertoi viikon päätöspäivänä sunnuntaina 26.1. baritoni Waltteri Torikka viihdeorkesterinsa kera.

Koko ohjelman voi katsoa osoitteesta
http://bit.ly/2PJPChB