Kustaan Soitossa soi satakuntalainen kansanmusiikki

Perinteisen kansanmusiikkitapahtuma Kustaan Soiton kaikki esiintyjät ovat tänä vuonna satakuntalaisia. Tapahtuma järjestetään Euran Yhteiskoulun auditoriossa sunnuntaina 22.3. kello 14.

Yksi esiintyjistä on porilainen nuori harmonikansoittaja Andre van Balen, joka on osallistunut hyvällä menestyksellä lukuisiin kilpailuihin sekä 2- että 5-rivisellä harmonikalla. Hän on ollut muun muassa Antti Lehtolan ja Vesa Formusen oppilaana.

Andre van Balen kuuluu sekä Nakkilan Seudun Harmonikkoihin että Ruosniemen Harmonikkoihin. Hän käy Palmgren-koservatoriota.

Kustaan Soiton muita esiintyjiä ovat dir.mus. Ahti Laineen johtama Euran Soittokunta, jonka ohjelmistossa on soittokuntamusiikin lisäksi Laineen sovittamaa vanhaa, euralaisten Järvisen ja Pihlavan sukujen pelimannimusiikkia. Tällä kertaa soittokunnalla on myös laulusolisti, euralainen Pekka Rinne.

Kustaan Soiton esiintyjiin lukeutuu myös porilainen Anitan Viulut -lapsiryhmä.

Satakunnan Kansanmusiikkiyhdistys järjestää Eurassa samana päivänä pelimannikurssin, jonka osanottajia kuullaan myös Kustaan Soitossa. Satakuntalaiset pelimannit esiintyvät sekä pienemmissä kokoonpanoissa, että suurella joukolla.

Kustaan Soiton juontaa Satakunnan Kansanmusiikkiyhdistyksen puheenjohtaja Risto Kupari, joka itsekin soittaa muun muassa Pömpeli- ja Kirkhakkise-yhtyeissä.