Pyhäinpäivän tilaisuudet Eurassa vain kutsutuille – suorat lähetykset verkossa ja somessa kaikkien katsottavissa

Epidemia vaikuttaa myös Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa pyhäinpäivän tilaisuuksiin, joissa turvavälit rajoittavat osallistujamääriä.

Koronatilanne näkyy myös Rauman seudulla seurakuntien pyhäinpäivän tapahtumissa.

Eurassa jumalanpalvelukset ja iltakirkot ovat kutsuvierastilaisuuksia niille omaisille, jotka ovat menettäneet läheisensä tänä vuonna. Sama käytäntö on myös Raumalla.

Eurassa kutsukirjeet lähtivät hyvissä ajoin, mutta kaikki eivät sellaista ole saaneet.

– Meillä ei esimerkiksi ole ollut tietoa kaikissa uurnanlaskuista, toteaa kirkkoherran Sami Tolvanen.

– Siksi paikalle voivat tulla kaikki ne jotka tietävät, että läheinen on menehtynyt. Kyseessä voi olla myös muualle haudattu euralainen, kirkkoherra täsmentää.

Aakkosten mukaan

Euran kirkon iltatilaisuuksissa pyhäinpäivänä lauantaina pidetään kaksi tilaisuutta.

Niissä luetaan seurakunnan hautausmaille haudattujen nimet ja myös muualle haudattujen Euran seurakunnan jäsenten nimet.

Nimet luetaan aakkosjärjestyksessä sukunimen etukirjaimen mukaan.

Ensimmäisessä tilaisuudessa kello 17 luetaan nimet A–N ja toisessa kello 19 nimet O–Ö.

Tilaisuudet ovat nähtävissä suorina lähetyksinä myös Euran seurakunnan Facebook-sivulla ja myöhemmin seurakunnan YouTube-kanavalla.

Rajattu osallistujamäärä

Rauman seurakunnan pyhänpäivän tilaisuudet toteutuvat paikan päällä. Turvaetäisyyksien takia tilaisuuksien tapahtumapaikoissa osallistujamäärät ovat rajattuja.

Ihmiset ohjataan kirkossa istumaan merkityille paikoille turvavälit huomioiden.

Raumalla ei tapahtumista ole suoria lähetyksiä verkossa.

Myös Eurajoen kirkkoon otetaan rajattu määrä kävijöitä. Käytössä on joka toinen penkkirivi, ja enintään kirkkoon mahtuu 200 ihmistä.

Pyhäinpäivän tilaisuuksia

Rauman seurakuntaPe 30.10. klo 19 Kodisjoen kirkossa pyhäinpäivän musiikkihartaus koko perheelle, mukana kirkkoherra Henry Liivola (tilaan mahtuu turvaetäisyyksin noin 50 henkilöä).

La 31.10. klo 10 Pyhän Ristin kirkossa pyhäinpäivän messu, Rauman Kirkkokuoro laulaa (turvaetäisyyksin noin 80 henkilöä).

La 31.10. klo 10 Kodisjoen kirkossa pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus.

La 31.10. klo 12.30 ja klo 14 pyhäinpäivän musiikkihartaudet Monnan kappelissa, mukana Milla Voudinlehto ja Franciscus-kuoro, runonlausuntaa (turvaetäisyyksin noin 30 henkilöä).

La 31.10. Pyhän Ristin kirkossa pyhäinpäivän hartauksissa muistellaan vuoden aikana poisnukkuneita: klo 15 alkavassa luetaan marraskuussa 2019–huhtikuussa 2020 siunattujen seurakuntalaisten nimet ja klo 17 alkavassa toukokuussa 2020–lokakuussa 2020 siunattujen seurakuntalaisten nimet. Tilaisuus on tarkoitettu vain lähiomaisille.

La 31.10. klo 17 Haappusten kirkossa pyhäinpäivän musiikki- ja runohartaudessa esiintyy Vermuntilan soittokunta ja Martta-Liisa Päivistö lausuu runoja, kahvitarjoilu (turvaetäisyyksin noin 60 henkilöä).

La 31.10. klo 18 Lapin kirkossa pyhäinpäivän iltakirkossa luetaan vuoden aikana poisnukkuneiden nimet, tilaisuus tarkoitettu vuoden aikana poisnukkuneiden läheisille (turvaetäisyyksin noin 50 henkilöä).

La 31.10. at 6 pm in Kordelin Chapel All Saints day's bi-lingual evening prayer (starting with a walk at 5.45 pm from the Church of the Holy Cross, after the service there is some coffee and snacks at the Parish Hall, next to the Chuch.

La 31.10. klo 20 Pyhän Ristin kirkossa myöhäisillan konserttina John Field: Nocturnes (livelähetys Rauman seurakunnan Facebook-sivulla).

Su 1.11. klo 15 pyhäinpäivän hartaus Voiluodon kylätalolla (Anttilantie 3) klo 15. Muistetaan vuoden aikana poisnukkuneita kyläläisiä ja lauletaan pyhäinpäivän virsiä.

Eurajoki

La 31.10. klo 15 Eurajoen kirkossa pyhäinpäivän urkutuokio.

La 31.10. klo 18 Eurajoen kirkossa pyhäinpäivän kynttiläkirkko, luetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden ja haudattujen Eurajoen seurakunnan jäsenten nimet ja sytytetään muistokynttilä (enintään 200 henkilöä).

La 31.10. klo 18 Luvian kirkossa pyhäinpäivän iltakirkko.

Laitila

La 31.10. klo 10 Pyhän Mikaelin kirkossa pyhäinpäivän messu (enintään 150 henkilöä).

La 31.10. klo 16 Muistoksi – pyhäinpäivän hetkessä Pyhän Mikaelin kirkossa sytytetään kynttilät ja luetaan menneen vuoden aikana kuolleiden Laitilan seurakuntalaisten nimet (enintään 150 henkilöä).

Eura

La 31.10. klo 17 seurakunnan Facebook-sivulla luetaan poisnukkuneiden nimet sukunimen etukirjaimesta A–M ja kello 19 kirjaimista N–Ö.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut