Kuuden järven pyöräilyt käyntiin ensi viikolla – Rauman Lapissa kierretään eri järvi kuutena sunnuntaina

Pyöräilemään pääsee Lapin maalaismaisemissa järviä kiertäen. Arkistokuva: Esa Urhonen

Rauman kaupungin liikuntapalveluiden ja lappilaisten liikuntayhdistysten pyörittämät kuuden järven pyöräilyt Rauman Lapissa käynnistyvät tänä kesänä Saarnijärven kierrolla ensi viikon sunnuntaina 16. toukokuuta, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Järvipyöräilyiden ideana on kiertää Lapin maalaismaisemissa kuutena eri sunnuntaina eri järvi. Poljettavaa kertyy kerrallaan 20–30 kilometriä.

– Lapin järvipyöräilyillä on pitkä historia kevään pyöräilykauden alkaessa. Parhaimmillaan kukin pyöräily on kerännyt yli 300 polkijaa ja viime vuosinakin vielä parisataa kuntopyöräilijää. Paikalle ovat löytäneet myös kaupungin keskustassa asuvat kuntoilijat, liikunnanohjaaja Kimmo Kouru sanoo tiedotteessa.

Reiteillä on kirjaamispisteet, joista löytyviin osallistujavihkoihin pyöräilijät voivat halutessaan kirjata nimensä ja osallistua näin pyöräilyaiheisten palkintojen arvontaan. Lapsille luvassa on ilmainen pieni palkinto kirjaamispisteen puffetista.

Saarnijärven reitillä kirjaamispiste sijaitsee Kaentien ja Kullanperäntien risteyksessä olevan ladon luona.

Järvipyöräilyt jatkuvat sunnuntaina 23.5. Kauklaisten järven kierrolla, jota seuraavat Neittamo-Mustajärven, Narvijärven ja Ojajärven reitit. Järvipyöräilyt päättää Turajärven ympäripolkaisu 20.6.

Kirjaamisvihot ovat täytettävissä aamuyhdeksästä iltayhdeksään, ja puffetit ovat pyöräilypäivinä avoinna klo 10–14. Mehua saa kirjaamispaikalta maksutta, mutta pikkurahalla voi ostaa esimerkiksi pullakahvit tai virvokkeita.

Kaikki reitit kirjaamispisteineen löytyvät kaupungin liikuntapalvelujen nettisivuilta. Reitit on myös merkattu opastauluin ja merkkinauhoin.