Kuudetta kertaa ilman korttia ajaneelle sakkotuomio

Perä edellä vastaantulevien kaistalle ojaan päätyneen auton kuljettaja oli viime tammikuussa liikkeellä ilman ajokorttia kuudetta kertaa vuoden sisällä. Ilta-ajelussa vauhtia oli keliolosuhteisiin nähden liikaa.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen raumalaismiehen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta, varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 80 päiväsakkoon.

Maksettavaa hänelle määrättiin 560 euroa sekä 80 euroa rikosuhrimaksua.

Alun perin syytelistassa oli myös epäily rattijuopumuksesta, mutta syyttäjä veti vaatimuksensa pois kuljettajan esitettyä reseptillä oikeutensa lääkeaineen käyttöön.

Kotonaan lasipurkissa olleen aineen mies väitti olevan pellolla kasvatettavaa kuituhamppua, ei huumausainetta. Keskusrikospoliisin laboratoriokokeet osoittivat kuitenkin aineen THC:tä sisältäväksi marihuanarouheeksi. Olohuoneen pöydällä olleesta lasipurkista jokaisella asunnossa käyneellä oli mahdollisuus ottaa siitä oma osansa.

Tuomiossa oli mukana myös viime syksyinen varkaus, jossa mies yhdessä kaverinsa kanssa anasti raumalaisen pyöräliikkeen pihalta polkupyörän. Se saatiin myöhemmin palautetuksi takaisin oikealle omistajalleen.

Pyörävarkaudessa kaverina ollut vuonna 1998 syntynyt mies sai huumausaineen käyttörikoksesta ja varkaudesta 60 päiväsakkoa. Hän joutuu maksamaan 360 euroa ja 80 euron rikosuhrimaksun.