Kuuraketti lähestyy Eurajokealoppukirin saattelemana

Martti Ojala ja Markus Pruukka polkevat kuntopyöriä lähes hiki otsalla, koska haasteeseen tarvittiin vapaaehtoisia. Heitä liikuttaa Eurajoen kuuraketti, joka ottaa loppuspurtin kohti kotikuntaansa.

– Tällä viikolla pääsemme takaisin, ja 786 800 kilometriä tulee täyteen, kertoo hyvinvointikoordinaattori Marjo Hamilas.

Viime viikon perjantaina matkaa oli taitettavana vielä 14 000 kilometriä. Ojala ja Pruukka rehkivät kunnanvirastolla nuorten edestä, sillä nuorille, Lions clubille, Rotary clubille ja kunnan työntekijöille on omat pyöräilyhaasteensa.

Kuka tahansa kuntalainen voi silti antaa oman jalkapanoksensa.

– Jos haluaa osallistua loppukiriin, soittamalla kunnan vaihteeseen voi vielä saada tälle viikolle vapaita paikkoja.

Rykäisy polkaistiin maanantaina näyttävästi käyntiin, kun aamukuudelta yhdellä listoista seisoo tuloksena yli 35 kilometriä. Nuorukaisetkin aikoivat huhkia mahdollisimman ison kilometrimäärän vajaassa puolessa tunnissa.

– Kuumatka on liikuttanut yhteensä 900 henkilöä, kun kirjautuneita on 460 ja ryhmissä on mukana 440 ihmistä, Hamilas laskee.

Kaksivuotinen projekti on vihdoin hallitusti laskeutumassa. Muuten Eurajoen Voi hyvin -ohjelma painottaa tänä vuonna yhdessä tekemistä ja osallistumista.