Kuuskajaskarin kasarmi ja rivitalot pois majoituskäytöstä 2023 alkaen

Terveyshaittoja yritetään poistaa väliaikaisen käytön turvaamiseksi.

Kuuskajaskarin kasarmirakennusta eikä kahta rivitaloa saa enää käyttää majoitukseen vuoden 2023 alusta alkaen. Päätöksen teki Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta. Rakennukset poistuvat majoituskäytöstä terveydensuojelulain nojalla.

Rakennuksissa on todettu kosteus- ja mikrobivaurioita, joiden johdosta pidempiaikainen käyttö ei ole valiokunnan mukaan mahdollista.

Kolmatta, jo käytöstä poistettua rivitaloa koskeva käyttökielto langetettiin takautuvasti vuoden 2021 alusta alkaen. Kolmas rivitalo on rakennuksista pahiten vaurioitunut.

Korjauksia tehtävä

Sote-valiokunta antoi teknisen toimialan tehtäväksi huolehtia, että kasarmin ja kahden rivitalon käyttöä turvaavat toimenpiteet on tehty, jotta majoitus voi määräaikaisesti jatkua.

Kaikki rivitaloissa olevat kosteusvaurioituneet rakennuslevyt tulee uusia tai rakenne tiivistää.

Korjaustoimenpiteet tulee dokumentoida asianmukaisesti ja laatia jo tehdyistä toimenpiteistä kirjallinen selvitys.

Mikrobeja löytynyt

Tavoitteena on vähentää tai poistaa kosteus- ja mikrobivaurioista aiheutuvaa terveyshaittaa. Tarkoituksena on mahdollistaa tilojen käyttö uudisrakennusten valmistumiseen asti.

Kuuskajaskarin matkailuyritys West Coast Seaservice on jo aiemmin ilmoittanut suunnittelevansa uusien majoitusmökkien rakennushanketta saarelle (LS 4.7.2020). 

Paikka purkulistalla

Rivitalot ja kasarmirakennus ovat Rauman kaupungin omistuksessa. Rakennuksissa esiintyvät kosteus- ja mikrobivauriot ovat olleet tiedossa jo pitkään.

Rivitalot on tarkoitus ajan mittaan purkaa. Myös kasarmirakennus on kunnossapitoluokitukseltaan purettavien rakennusten salkussa.

Jatkotoimenpiteistä kasarmin suhteen ei kuitenkaan ole vielä tehty päätöksiä.

Sijoituspaikka purkulistalla osoittaa, ettei kaupunki enää varaudu kasarmin kunnossapitoon ja että rakennuksen jatko tulee lähitulevaisuudessa ratkaista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut