Kuuskajaskarin lomamökkien hinta-arvio kipusi reilusti ylöspäin alkuperäisestä suunnitelmasta

Kymmenen mökin hanke maksaa yli miljoona euroa.

Kuuskajaskarin linnakesaaren uusien lomamökkien hinta on kohonnut runsaasti verrattuna siihen, mitä alun perin arvioitiin. Tosin suunnitelmatkin ovat muuttuneet alkuperäisestä.

Tuore hinta on 1,2 miljoonaa euroa yhteensä 10 lomamökin rakentamisesta. Tekninen valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle, että mökkejä rakennetaan nimenomaan 10 kappaletta.

Hanketta varten tarvitaan valtuustolta 1,15 miljoonan euron määräraha ensi vuoden talousarvioon. Kuluvalle vuodelle rakentamiseen on jo varattuna 150 000 euroa.

Urakka menee jakoon sillä ehdolla, että lisämäärärahasta tulee myönteinen päätös tänä syksynä. Urakkasopimuksen voi allekirjoittaa ja rakennustyöt aloittaa vasta kaupunginvaltuuston lainvoimaisen määrärahapäätöksen jälkeen.

Suunnitelmat uusiksi

Alun perin mökkihanketta suunniteltiin 450 000 euron kustannusarviolla niin, että saaren matkailuyrittäjä maksaisi puolet.

Saariyrittäjän suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut, koska muun muassa Satakunnan Museo suhtautui hankkeeseen kielteisesti kaavamääräysten pohjalta.

Mökit suunniteltiin uusiksi täyttämään kaavamääräykset. Ne ovat myös rakenteiltaan pidempi-ikäiset ja lämmöneristyskyvyiltään paremmat kuin alkuperäisen suunnitelman mukaiset mökit.

Kohonneeseen hintaan vaikutti myös rakennuskustannusten nousu kuluvan ja viime vuoden välillä.

Yrittäjä osallistuu

Mökkien rakennusurakoitsijaksi on valittu teknisessä lautakunnassa Rakennus Valonen Oy:n. Tarjouksia jätettiin yhteensä kolme kappaletta, joista valituksi tullut oli edullisin.

Lomamökkihankkeen myötä kaupungin on määrä solmia Kuuskajaskarin matkailupalveluyrittäjän kanssa vuokrasopimus uusista loma-asunnoista tai päivittää vanhaa investointikustannusten osittaiseksi kattamiseksi.

Yrittäjä on ilmoittanut sitoutuvansa kustantamaan 225 000 euron osuuden rakentamiskustannuksista. Se maksettaisiin kahdeksan vuoden pääomavuokrana.

Jo aiemmin tekninen valiokunta päätti että kaikki kolme Kuuskajaskarin vanhaa rivitalorakennusta puretaan tänä syksynä. Purku-urakoitsija on Timantti-Nieminen Oy.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut