KUVA: Tältä näytti tapahtuma-alan puolesta valaistu vesitorni

Raumalla vesitornin värjäyksessä mukana olivat Mixa.fi, Prosecure Vartiointipalvelut Oy sekä Bar Hehku. Kuva: Olli-Timo Airevuo / Otadrone

Tiistain väri oli punainen, kun rakennuksia ja tiloja ympäri maan valaistiin punaisella valolla. Tempauksen tarkoituksena oli osoittaa huomiota koronan kurittamalle tapahtuma-alalle.

Raumalla vesitornin värjäyksessä mukana olivat Mixa.fi, Prosecure Vartiointipalvelut Oy sekä Bar Hehku.

Virallisella mielenosoituksen Facebook-sivuilla kuvaillaan tapahtuma-alan tilannetta näin:

– Tapahtumateollisuus ajettiin alas yhdessä hetkessä, kun hallitus kielsi tapahtumat 13.3.2020. Kyseessä on 2,35 miljardin arvoinen toimiala, josta uhkaa koronakriisin vuoksi kadota kuluvana vuonna jopa 1,5 miljardia euroa. Lomautettujen työntekijöiden ja vailla työtä olevien yksinyrittäjien määrä on noin 9000 henkilöä. Lisäksi kuluneen kesän aikana jäi työllistämättä jopa 136 000 tapahtumien tilapäistyöntekijää.

– Tapahtumateollisuus on valtakunnallinen toimiala, jonka välilliset vaikutukset ulottuvat myös matkailu-, ravintola- ja liikennöintialoille.

– Tapahtumateollisuus ry vaatii hallitukselta tukea, joka kohdistuu tapahtuma-alan yrityksille ja korvaa riittävästi viranomaisrajoituksista aiheutuneita menetyksiä. Yritysten selviytyminen ja työpaikkojen säilyminen on turvattava, jotta ala kykenee löytämään keinot toteuttaa tapahtumia korona-aikana sekä turvallisesti että kannattavasti.

Lisää aiheesta

Brummin väki mietteliäänä: "Ennakkolipunmyynti on tyrehtynyt lähes täysin"

Tapahtuma-alan yrityksillä kriittinen tilanne vaikean kevään jäljiltä – helpotusta ei vielä näkyvissä, epävarmuus tulevasta pidentää kriisin kestoa