Kuvataiteen päivä kutsuu kävijöitä museoihin, gallerioihin ja työhuoneille

Lönnströmin kotimuseo kutsuu kävijöitä Kuvataiteen päivänä 10.7.

Raumalaiset kuvataiteilijat ja taidemuseot järjestävät kuvataiteen päivänä perjantaina 10.7. ohjelmaa museoissa, työhuoneissa ja gallerioissa.

- Tänäkin vuonna raumalaiset taiteilijat ovat rakentaneet päivästä runsaan ja kiinnostavan. Avoimia taidekohteita on runsaasti. Taidekierroksen avuksi voi ottaa kartan, jonka avulla kohteet löytyvät helposti. Työhuoneisiin ja gallerioihin on vapaa pääsy, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Yleisölle tarjotaan harvinaisia mahdollisuuksia tutustua useiden taiteilijoiden työskentelyyn.

Yksittäisten kuvataiteilijoiden lisäksi mukana on useamman taiteilijan yhteisnäyttelyitä. Osa näyttelyistä on auki vain kuvataiteen päivän ajan, mutta osa on avoinna pidempään.

Kuvataiteen päivän kartta on saatavilla kaikista tapahtumapisteistä sekä palvelupiste Pyyrmanista. Päivittyvät tiedot löytyvät osallistujien omilta nettisivuilta sekä Rauman kaupungin kulttuuripalveluiden Facebook-sivulta.

Kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä (1862-1946) Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta. Yhdistyksen tavoitteena on korostaa kuvataiteen merkitystä sekä vahvistaa sen arvostusta suomalaisessa kulttuurielämässä. Kuvataiteen päivänä suositellaan myös liputusta.

Raumalla kuvataiteen päivää koordinoi kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut.