Kwaakun luoja Hannele Rekola tekee myös keramiikkaa

Kaupunkilehti Raumalaisen Kwaakku-sarjakuvien tekijä n , raumalaislähtöi s en Rekola n näyttely avautuu hänen kotikaupungissaan Järvenpäässä 25.1.

Hannele Rekolan keramiikkatöiden näyttely on nimeltään Helmasyntisten Tivoli.

Kaupunkilehti Raumalaisen Kwaakku-sarjakuvien tekijä, raumalaislähtöinen Hannele Rekola on myös keraamikko, jonka yksityisnäyttely avautuu hänen kotikaupungissaan Järvenpäässä 25.1.

Rekolan tie keramiikan parissa sai alkunsa 2006 Järvenpään opiston kurssilla.

– Ensimmäiset työni syntyivät vaikeassa elämäntilanteessa. Huomasin, että kosketus saveen oli hyvin terapeuttinen ja sen muovaamisella oli valtava ilmaisuvoima, Hannele Rekola kertoo.

Töitä alkoi syntyä lisää: ankanmuotoiset hahmot muistuttivat sukulaisia menneisyydestä ja Rintaperilliset ovat paljaina muodoissaan esiintyviä rohkeita naisia.

Savella on oma polkunsa

Nyt avautuva näyttely Helmasyntisten Tivoli pohjaa armon ja hyväksymisen teemoihin.

– Nimensä se sai patsaiden helmoista, jotka olivat suuret ja leveät. Kaikilla tivolissa esiintyvillä on jokin helmasynti, niiden merkitys jääköön katsojalle pohdittavaksi.

Oman suvun ankanmuotoiset hahmot ja Rekolan alter ego, Kwaakku, esiintyvät tivolin katsomossa.

Rekola kertoo, että hänelle työskentelyprosessissa ovat tärkeitä teoksiin syntyvät tarinat, joiden kautta kautta hahmot heräävät henkiin.

– Usein tarina saa lopullisen muotonsa vasta, kun katson valmista työtä. Yleensä lopputulos yllättää ja on hyväksyttävä se, että savella on oma polkunsa ja suunnitelmastani tulikin jotain muuta, kuin ajattelin.

Näyttely on esillä Järvenpään taideseuran Taidetalossa.

Hannele Rekola on seuran jäsen, ja hänen töitään on aiemmin ollut esillä useissa seuran näyttelyissä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut