Kyläaktiiveista vuoden Lalli ja Kerttu

Köyliö-seuran valitsemat vuoden 2015 Lalli Alpo Heino  ja Kerttu Liisa Yski. Kuva: Simo Nummi​
Köyliö-seuran valitsemat vuoden 2015 Lalli Alpo Heino ja Kerttu Liisa Yski. Kuva: Simo Nummi​

Köyliö-päivien pääjuhlaa vietettiin sunnuntaina Vuorenmaan seuratalolla. Pääjuhlan päätteeksi paljastettiin loppuun asti salassa pidetty tieto: vuoden Kertun tittelin vastaanotti Liisa Yski, vuoden Lalliksi puolestaan nimitettiin Alpo Heino.

Lallin valinnan perusteita olivat muun muassa aktiivinen toiminta kunnan eri lautakunnissa ja lukuisissa järjestöissä, kuten Köyliö-seurassa.

– Vuodesta 1957 alkaen Köyliössä opettajana toiminut Heino oli myös suunnittelemassa Köyliön kouluverkkoa, perustelee Simo Nummi.

Vuoden Kertuksi valittu Liisa Yski on niin ikään aktiivinen köyliöläinen. Yski on mukana kuorolaulutoiminnassa, Maa- ja kotitalousnaisissa, Vuorenmaan kyläyhdistyksen puheenjohtajana kuin Köyliö-seurassakin.

– Yski taas tunnetaan kyläyhteisön puuhanaisena, jolle näiden juhlien järjestäminen taisi olla vain pikku pisara meressä, Nummi jatkaa.

Köyliön kunnan, seurakunnan ja Köyliö-seuran järjestämät kaksipäiväisten Köyliö-päivien ohjelmaan kuului monenlaista valokuvanäyttelystä mölkyn peluuseen ja eri kohteisiin, kuten Köyliön meijeriin ja Ahlgrenin pihapiiriin tutustumista.

Pääjuhlan juhlapuheen piti Köyliössä koulunsa käynyt liikuntalääketieteen professori Urho Kujala. Hän muisteli Köyliötä lämmöllä. Kuva: Simo Nummi​​
Pääjuhlan juhlapuheen piti Köyliössä koulunsa käynyt liikuntalääketieteen professori Urho Kujala. Hän muisteli Köyliötä lämmöllä. Kuva: Simo Nummi​​