Kylmäpihlaja kuumensi tunteet sosiaalisessa mediassa

Lauantai-illalla sosiaalisessa mediassa alkoi velloa, kun Kylmäpihlajan majakan yrittäjä Teemu Knuutila julkaisi yrityksensä Facebook-sivulla päivityksen, jossa hän kertoi, ettei majakalla tulla vihkimään yhtäkään homoparia.

– Toisaalta, mikäli pariskunta löytää sopivan pastorin, niin voin pysyä poissa luodolta, Knuutila myös kirjoitti päivityksessään.

Yrittäjä kertoo tienneensä, että tulee kommentillaan sohaisseeksi ampiaispesään, mutta toisaalta juuri se oli tarkoituskin.

– Aiheen ympärillä pyörii nyt vilkas keskustelu. Ajattelin, että se pitää hyödyntää. Kirjoitukseni oli mainoskikka, Knuutila kertoo.

Melko nopeasti hän poisti kirjoituksensa ja sen kommentit.

– Siivosin sivun, sillä Kylmäpihlajan majakan Facebook-sivu ei ole oikea paikka tuollaisen väittelyn foorumiksi. En yllättynyt, että kommenttini herätti keskustelua, mutta se yllätti, miten henkilökohtaiseksi uhkailuksi se muutamien kommentoijien kohdalla muuttui. Minähän en kommentissa itse uhannut ketään.

Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen kuvaili maanantaina, että on valitettavaa, kun yrittäjän henkilökohtainen mielipide on sekoitettu yritystoimintaan.

Kylmäpihlajan yrittäjä työskentelee Rauman kaupungin omistamalla matkailusaarella, joten yritystoiminnasta on tehty yhteistyösopimus.

– Sopimuksessa on markkinoinnista yleislauseke, joka kuuluu suunnilleen niin, että yrittäjän markkinointitoimenpiteiden on oltava samassa linjassa kaupungin linjausten kanssa. Kaupungin kantahan avioliittolakiin on sama kuin laissa, Villanen sanoo.

Lue lisää tiistain Länsi-Suomesta.