Kylmäpihlaja osallistuu Majakoiden taistoon

Selkämeren majakkasaarilla, Kylmäpihlaja mukaan luettuna, järjestetään lauantaina 6. lokakuuta lintuharrastajien leikkimielinen lintujentarkkailukilpailu Majakoiden taisto. Päivä on osa kansainvälisen EuroBird Watch -lintujentarkkailutapahtuman ohjelmaa.

Tapahtuman yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus tutustua lintuharrastukseen ja Selkämeren syksyiseen luontoon. Elokuussa järjestetty majakkapäivä keräsi Selkämeren majakkasaarille runsaasti yleisöä. Isokarissa, Kylmäpihlajassa ja Säpissä kävi tuolloin yhden päivän aikana 600-700 henkilöä, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan yleisökuljetuksiin. 

Majakoiden taisto järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Porin lintutieteellisen yhdistyksen joukkue Säpissä, Rauman seudun lintuharrastajien joukkue Kylmäpihlajassa ja Turun lintutieteellisen yhdistyksen joukkue Isokarissa kilpailevat Selkämeren majakkasaarten lintukuninkuudesta ja samalla opastavat yleisöä lintuharrastuksen saloihin.

Majakat ovat yleisölle avoinna ja saarilla on mahdollisuus osallistua opastetulle linturetkelle. Lisäksi tarjolla on tietoa Selkämeren kansallispuistosta ja tapahtumasta voi ostaa Selkämeren kansallispuiston tuotteita. Paikalle voi saapua omalla veneellä tai järjestetyllä kuljetuksella.

Katso tarkempi saarikohtainen ohjelma, ohjeet ja aikataulut osoitteesta www.luontoon.fi/selkameri. Tapahtuma järjestetään säävarauksella.