Kylpylähotellia ja rantapuistoatarjolla Rauman Fåfängaan

Rauman Fåfängan alueesta jätettiin määräaikaan mennessä kolme kehityssuunnitelmaa, jotka kaikki tulivat jo nyt alueella tai sen välittömässä läheisyydessä toimivilta raumalaisilta tahoilta. Ehdotuksensa jättivät Esa Narmala/Narmacon, Riku Räsänen ja Länsi-Suomen tietojen mukaan myös SAK:n Rauman ammatillisen paikallisjärjestön ja RTU:n yhdessä hallinnoima Merskan Sauna.

– Kaikki hakemukset käydään tarkemmin läpi ensi viikolla, ja seuraavassa vaiheessa esityksen tekijöille annetaan tilaisuus esitellä suunnitelmansa, kaupungingeodeetti Juhani Korpinen kertoo.

Mittavimman suunnitelman Fåfängan alueen kehittämiseksi jätti Narmacon, jonka pyrkimyksenä on rakentaa niemenkärkeen viisikerroksinen kylpylähotelli. Yksityiskohtaisen suunnitelman hankkeesta on laatinut virolainen arkkitehtitoimisto KOKO, joka on suunnitellut vastaavia hotellikomplekseja muun muassa Viroon, Norjaan, Ruotsiin ja Puolaan.

Esa Narmalan mukaan hotelli, jonka julkisivu on suunniteltu niin sanotusta graafisesta betonista, valmistuisi reilut pari vuotta siitä, kun luvat saataisiin kuntoon.

Riku Räsäsen jättämä suunnitelma, työnimeltään Fåfängan rantapuisto, keskittyy puolestaan alueen monipuoliseen kehittämiseen niin raumalaisia kuin turistejakin ajatellen.

– Suunnitelman ytimessä on esimerkiksi minun perustamani yritys, jonka tavoitteena ei ole saavuttaa voittoa, vaan tarjota monelle pienemmälle yritykselle mahdollisuus bisneksen pyörittämiseen. Rantapuistomallissa esimerkiksi alueen saunat olisivat itsenäisen yrittäjän pyörittämiä samoin kuin lasten liikennepuisto, vesipuisto, välinevuokraamot ja vastaavat, avaa Räsänen suunnitelmaansa.