Kymmenen haki Laitilan kaupunginjohtajaksi – haastatteluun muun muassa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Kannuksen kaupunginjohtaja

Laitilan kaupunginjohtajan haku poiki kymmenen vastausta.

Laitilan kaupunginjohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan kymmenen hakemusta. Haku oli avoinna 9.–29. huhtikuuta.

Virkaan hakivat valtiotieteiden maisteri Juuso Alatalo Mynämäeltä, kasvatustieteiden maisteri Veli-Pekka Heikkinen Espoosta, hallintotieteiden maisteri Anitta Hietaniemi Pälkäneeltä, oikeustieteen maisteri Lauri Kattelus Turusta, kauppatieteiden maisteri Terttu Korte Kannuksesta, tradenomi Raino Laakso Teijosta, kauppatieteiden maisteri Paula Lehtovirta Turusta, filosofian maisteri Lotta Leppänen Helsingistä, yleisesikuntaupseeri Juha Salminen Rovaniemeltä ja hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen Jämsänkoskelta.

Laitilan kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan maanantaina 4. toukokuuta hakijayhteenvedon ja haastatteluun kutsun saivat Juuso Alatalo, Lauri Kattelus ja Terttu Korte.

Alatalolla on kokemusta julkishallinnosta Sauvon kunnanjohtajan sijaisena, Kaarinan kaupungin hallinnan asiantuntijana. Hän on työskennellyt myös seitsemän vuotta eduskunnassa elinkeinopoliittisena asiantuntijana.

Lakimies Lauri Kattelus on työskennellyt Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana kesäkuusta 2017 lähtien. Kokoomuksen listoilta eduskuntaan vuonna 2019 pyrkinyt turkulainen on toiminut muun muassa myös kansanedustajan avustajana eduskunnassa.

Terttu Korte puolestaan työskentelee parhaillaan Kannuksen kaupunginjohtajana syyskuun loppuun saakka. Hän on ollut kaupunginjohtana Kannuksessa 14 vuotta. Kannuksessa on käynnissä hakuprosessi, mutta Korte ei ole hakenut virkaan.

Laitilan kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että lain mukaan haastateltavien joukkoa on mahdollista täydentää hakuajan jälkeen.