Kymmeniä asuntomurtoja tehneet liettualaisvarkaat vangittiin

Maanantain ja tiistain aikana vangittiin viisi alle 30-vuotiasta liettualaismiestä, jotka poliisi tavoitti viime perjantaina eri puolilta Satakuntaa ja Pirkanmaata.  

Joukko vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä lähes 20 asuntomurtoon, joiden tutkinnan johto on keskitetty tässä vaiheessa Varsinais-Suomen poliisilaitokselle. Miesten hallusta löytyi muun muassa Parkanosta omakotitaloista peräisin olevaa omaisuutta. 

Poliisi epäilee miesten syyllistyneen Varsinais-Suomessa ainakin kuuteen murtoon, Satakunnassa seitsemään ja Pirkanmaalla yli kymmeneen asuntomurtoon sekä ainakin kahteen murtoon Keski-Suomessa.   

Rikosvyyhdin tutkinta on vasta alkuvaiheessa, ja poliisi pyytääkin edelleen vihjeitä 1.-8. maaliskuuta liikkuneesta Liettuaan rekisterissä olleesta tummansinisestä Volkswagen Touran tila-autosta ja siinä olleista 1-5 miehestä sekä mahdollisesti omakotialueilla yksin tai kaksin liikkuneista ulkomaalaisista lyhyehköistä miehistä.

Uusia murtoja on tapahtunut myös tiistaipäivän ja keskiviikkoyön aikana. Murtomiehet ovat vierailleet ainakin Rymättylässä, Rauman seudulla, Jokioisissa ja Pirkanmaan seudulla.  Näihin murtoihin saattaa liittyä tummansininen, vanhempaa mallia oleva porrasperäinen BMW-henkilöauto, josta tehdyt mahdolliset havainnot pyydetään ilmoittamaan lähimmälle poliisille.

Poliisin mukaan näyttää siltä, että ulkomaalaiset rikosryhmät ovat tiivistämässä taas kevättä kohti tahtiaan. Poliisi ottaa vakavasti vähäisetkin vihjeet, jotka liittyvät epäilyttäviin ajoneuvoihin ja henkilöihin.