Kysely: Winnovan opiskelijat käyttävät aiempaa vähemmän päihteitä

Noin 550 Winnovan ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijan otoksen perusteella laittomien huumeiden kokeilu on viime vuonna lisääntynyt vuodesta 2013 Porin yksiköissä, kun taas Raumalla kokeilut ovat vähentyneet.

Yhteensä 21 prosenttia Winnovan opiskelijoista on kokeillut laittomia huumeita ainakin kerran, kun valtakunnallinen osuus on THL:n kyselyn perusteella 22 prosenttia ammattiin opiskelevista.

– Päivittäinen tupakointi, viikoittainen alkoholin käyttö ja päivittäinen nuuskan käyttö ovat Winnovassa kaikki kouluterveyskyselyn mukaan vähentyneet vuodesta 2013, opiskelijapalvelupäällikkö Fia Heino iloitsee.

Päivittäin tupakoi 28 prosenttia vastanneista opiskelijoista, kun valtakunnallinen luku on 30 prosenttia.

15 prosenttia winnovalaisista käytti alkoholia viikoittain, kun valtakunnallinen osuus oli prosentin pienempi.

Nuuskaa käyttää neljä prosenttia opiskelijoista päivittäin. Koko Suomen osuus on kahdeksan prosenttia ammattiin opiskelevista.

Jotta opiskelijoiden päihteiden käyttö vähenisi ja pystyttäisiin vaikuttamaan nuorten asenteisiin, Winnovassa järjestetään ennen pääsiäistä Nuoret ja päihteet -luentoja.

Luennoitsijana toimii Hannu Jore, joka on hankkinut tietonsa aiheesta 35-vuotisen poliisiuran aikana sekä ulkomaan vierailuillaan.