Laaja selvitysraportti kasitiestä julki: Eurajoen ja Laitilan liittymät ykkösprioriteetteina

Länsi-Suomi seuraa tiedotustilaisuuksia niin Eurajoella kuin Laitilassakin. Selvityksessä esitetään toimenpiteitä yli 300 miljoonan euron edestä.

| Päivitetty

Laitilan kaksi eritasoliittymää ja valtatien parantaminen Eurajoen kohdalla ovat kasitien kehittämistyön prioriteettilistassa ykkössijalla, linjaa tuore selvitys. 

Rauman, Satakunnan ja Turun Kauppakamarien sekä Satakuntaliiton ja Varsinais-Suomen liiton ynnä ely-keskuksen yhdessä teetättämä kehittämisselvitys julkaistiin yhdeksältä perjantaiaamuna yhtä aikaa Eurajoella ja Laitilassa järjestetyissä tiedotustilaisuuksissa. Länsi-Suomi seuraa kumpaakin tilaisuutta.

Selvitys koskee valtatie 8:aa välillä Turku–Pori. Selvityksessä esitetään kyseiselle tievälille lukuisia parannuksia, yhteensä jopa yli 300 miljoonan euron edestä.

Toimenpiteet on jaettu aikatauluttain kolmeen ryhmään. Laitilan kahden eritasoliittymän rakentaminen sekä tien parantaminen Eurajoen kohdalla on kirjattu ensimmäiseen ryhmään. Näitä toimenpiteitä esitetään vuosille 2021–2023.

Seuraava ryhmä on ajoitettu vuosille 2023–2027. Tästä nipusta löytyvät muun muassa valtateiden 8 ja 12 eritasoliittymän parantaminen Raumalla sekä Unaja–Rauma-välin nelikaistaistaminen (2+2).

Viimeisessä ryhmässä, jonka toimenpiteet olisi määrä toteuttaa vuosina 2027–2031, on esitetty Satakuntaan muun muassa Rauma–Eurajoki-välin nelikaistaistamista, Olkiluodon eritasoliittymää sekä uutta yhteyttä Olkiluotoon Luostarinkylän eritasoliittymästä. Varsinais-Suomen puolelle taas ehdotetaan muun muassa ohituskaistaparia välille Laitila–Untamala ja eritasoliittymää Ihodeen.

Selvitystä ennakoitiin Länsi-Suomen jutussa jo elokuun lopulla. Tuolloin Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa perusteli kasitien kehittämistarvetta muun muassa näin:

– Seutukunnat ovat riippuvaisia toisistaan, ja se vain korostuu jatkossa. Vaivaton ja turvallinen liikkuminen Turun ja Porin välillä on aivan keskeinen tekijä länsirannikon elinvoiman kannalta.

Raportin on toimittanut konsulttiyhtiö Ramboll, ja sitä ovat olleet rahoittamassa niin valtio, alueen kunnat kuin satamat ja kauppakamaritkin.

Länsi-Suomi seuraa tiedotustilaisuuksia sekä Eurajoella että Laitilassa ja kertoo aiheesta lisää myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut