Lahdenkadun Salen palo lähti taukohuoneessa syttyneestä mikrosta, josta palo levisi hieman laajemmallekin – henkilökunta saa palomestarilta kiitosta: "Ei voi muuta sanoa, kuin että hienosti toimittu"

Henkilökunta saa palomestarilta suitsutusta. Mikrosta ympäristöön levinnyt palo aiheutti runsaasti savua.

| Päivitetty

Satakunnan pelastuslaitos sai hieman ennen kolmea hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Lahdenkadulla. Pian selvisi, että kyse oli Lahdenkadun Sale-myymälästä, jonne pelastuslaitos lähti useamman yksikön voimin.

Länsi-Suomen hieman ennen neljää tavoittama päivystävä palomestari Miikka Jylhä kertoo, että palo lähti liikkeelle taukohuoneessa palamaan syttyneestä mikrosta.

– Vähän siinä paloi myös ympäristöä mikron lähettyviltä, ja pelastuslaitos joutui hieman siitä purkamaankin sen varmistamiseksi, ettei palo levinnyt syvemmälle rakenteisiin, Jylhä sanoo.

Silmämääräisesti savua näytti muodostuvan melko runsaastikin. Tämä johtui Jylhän arvion mukaan juuri siitä, että palo levisi mikrosta sen ympäristöönkin.

Palo ei varsinaisesti päässyt riehumaan itse myymälätilan puolella, mutta myymälä tyhjennettiin ensi tilassa. Henkilökunnan toiminta saakin Jylhältä vuolaat kiitokset.

– Henkilökunta sulki ovet ja varmisti, ettei palo pääse yhtään sen enempää leviämään. Ei voi muuta sanoa, kuin että hienosti toimittu, Jylhä kehuu.

Henkilökunta ei myöskään ehtinyt altistua savukaasuille niin, että siitä olisi ollut haittaa heidän terveydelleen.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 16.04.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut