Lähes 1300 vielä ilman sähköä Rauman seudulla

Vakka-Suomen Voiman verkkoalueella onnistuttiin palauttamaan sähköt suurimmalle osalle asiakkaista lauantai-iltapäivään mennessä. Osa sähköttömistä käyttöpaikoista on vapaa-ajanasuntoja. Kaikkiin koteihin pyritään saamaan sähköt vielä lauantain aikana.

Fortumin alueella sitä vastoin ilman sähköä on vielä yli 1100 taloutta.

Noin 50 ihmistä työskenteli perjantaina Vakka-Suomen Voiman alueella korjaten havaittuja keskijännitevikoja. Lauantaiaamun valjettua korjaukset käynnistyivät täydellä teholla. Viikonloppuna  sähköjen korjaustöiden parissa on noin parikymmentä työntekijää. 

Vakka-Suomen Voimasta kerrotaan, että pienjännitevikojen korjaukset venyvät ensi viikolle asti. Yhtiön mukaan tavoitteena on sähkönkäyttömahdollisuus kaikissa käyttöpaikoissa viimeistään jouluna.

Korjaustöitä ovat hidastaneet erityisen suurikokoisten puiden kaatumiset linjoille ja teiden tukkeeksi. Paikoin sähköjohdot ovat maanneet maassa, roikkuneet oksissa tai olleet sotkeutuneena kaatuneisiin puihin.

Myös joitakin pylväitä, muuntajia ja erottimia on vaurioitunut käyttökelvottomiksi ja niitä on jouduttu uusimaan. 

Sähköyhtiöt muistuttavat, että asiakkaat eivät saa poistaa puita tai oksia sähköjohdoilta tai niiden läheisyydestä ilman verkkoyhtiön lupaa. Myös katkenneita ja alas tippuneita johtoja on varottava koskemasta hengenvaaran vuoksi.

VSV:n asiakkailta pyydetään kärsivällisyyttä ja yhteydenottoja vikapalvelunumeroon 020 6066 133, mikäli sähkönjakelussa ilmenee uusia ongelmia.

Reaaliaikaisen häiriötilanteen voi käydä tarkistamassa täältä.