Lähihoitaja pääsee käytännössä heti töihin – näillä aloilla työvoimapula on nyt kuumimmillaan

Rakennusalalla töitä riittää, varsinkin vastaaville mestareille ja projektipäälliköille. Suorittavan työn tekijöiden osalta tilanne on Satakunnassa hyvä, mutta ylitarjontaa ei heistäkään ole, arvioi aluepäällikkö Katja Suovo Rakennusteollisuus ry:stä. Kuva on Karin kampuksen työmaalta, jossa työntekijöitä on tällä hetkellä noin sata, mutta syksyn aikana rikkoontunee 200 hengen rajapyykki.
Rakennusalalla töitä riittää, varsinkin vastaaville mestareille ja projektipäälliköille. Suorittavan työn tekijöiden osalta tilanne on Satakunnassa hyvä, mutta ylitarjontaa ei heistäkään ole, arvioi aluepäällikkö Katja Suovo Rakennusteollisuus ry:stä. Kuva on Karin kampuksen työmaalta, jossa työntekijöitä on tällä hetkellä noin sata, mutta syksyn aikana rikkoontunee 200 hengen rajapyykki. Kuva: Juha Sinisalo

Työvoimapula koettelee edelleen useita aloja. Työnhakijoiden auttamiseen erikoistunut yritys Cvapp selvitti, millä aloilla työntekijöitä kaivataan tällä hetkellä eniten. Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinotoimiston ammattibarometrin vuoden 2022 ennusteisiin.