Lähtisitkö kulttuurikaveriksi Eurajoella?

Eurajoen kulttuuritoimen koordinoima Kaikille ikäihmisille kulttuuria -hanke järjestää Eurajoen sosiaalitoimen kanssa kulttuurikaveri -koulutuksen.


Koulutus on suunnattu kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat toimia ikäihmisen kaverina kulttuuritapahtumissa. Se sisältää neljä opetuskertaa.


Kulttuurikaverit toimivat ikäihmisen tukena ja seurana erilaisissa tilaisuuksissa. He hakevat ikäihmisen kotoa, jakavat kulttuurielämyksen ja tuovat hänet turvallisesti kotiin.


Kulttuurikaverin tilaaminen Eurajoen sosiaalitoimen toiminnanohjaajilta on käyttäjälle maksutonta. Toiminnalle haetaan myös yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat mm. alennusta pääsylipuista.


Kulttuurikaveritoiminta perustuu Jyväskylän taidemuseosta vuonna 2006 lähteneeseen kulttuuriluotsipalveluun. Toiminta on levinnyt lähes 15 paikkakunnalle. Taustalla on ajatus, että kulttuurin kuuluisi olla kaikkien saatavilla.


Eurajoella kulttuurikaveritoiminnan tukiverkostoon kuuluvat SPR:n Eurajoen osasto, Eurajoen Eläkkeensaajat sekä Eläkeliiton Eurajoen yhdistys.


Ensimmäinen koulutuskerta järjestetään torstaina 23.1. kello 17.30 Eurajoen kunnanvirastolla.