Laitila haluaa Winnovan tiloihin remontin – taustalla kova kilpa opiskelijoista

Työvoimapulankin uskotaan helpottavan, jos oppimisympäristö uudistetaan.

Winnovan rakennukset ovat tuttuja niille, jotka ovat kulkeneet valtatie 8:aa Laitilan ohi. Tuleva remontti keskittyisi hallintorakennuksen korjaamiseen ja laajentamiseen tänä vuonna valmistuneen hankesuunnitelman perusteella.

Laitilan kaupunki on päättänyt alkaa edistää koulutusyhtiö Winnovan tilojen uudistusta Laitilassa. Kyse olisi korjaus- ja laajennushankkeesta Winnovan tiloihin, jotka sijaitsevat valtatie 8 kupeessa lähellä Laitilan keskustaa.

Laitilan kaupunginvaltuusto päätti, että hankkeen suunnittelu voidaan käynnistää. Suunnittelutyölle ei kuitenkaan ollut rahaa varattuna tämän vuoden talousarvioon, joten tarkoitukseen varattiin ensi alkuun 30 000 euroa.

Lisäksi valtuusto päätti varata Winnovan hallintorakennuksen ilmanvaihdon saneeraukseen 150 000 lisäeuroa.

Remontin taustalla on se, ettei nykyinen rakennuskanta palvele oppilaitoksen tulevaisuuden visiota. Rakennuksista tekniikkarakennus on huonokuntoinen ja soveltuu vanhanaikaisena huonosti nykypäivän koulutuksen tarpeisiin.

Hallintorakennuksen kunto on tyydyttävä. Sinne on tehty viime vuosina erilaisia korjauksia, joista viimeisenä ilmanvaihdon ja valaistuksen uusiminen.

Työvoimaa yrityksille

Laitilassa tavoitteena on lisätä koulun houkuttelevuutta tilanteessa, jossa opiskelijoista etenkin metallialalla kilpaillaan. Laitilassa myös yritykset kärsivät työvoimapulasta.

Laitila ja Winnova ovat jo laatineet tilauudistuksesta hankesuunnitelman, mutta tarkemmat suunnitelmat puuttuvat. Hankkeen koko ja kustannusarvio tarkentuvat vasta myöhemmin. Myöskään rahoituksesta ei ole vielä päätetty mitään.

Hankesuunnitelman perusteella tekniikkarakennus jäisi pois käytöstä. Hallintorakennusta laajennettaisiin kohti valtatie 8:aa kahdella eri siivellä, jolloin Winnovalle muodostuisi Laitilaan yksi yhtenäinen kampusrakennus.

Taloudessa epävarmaa

Kaupunginvaltuusto merkitsi myös tiedokseen talouden puolivuotiskatsauksen. Tulosennuste on alkuvuoden perusteella 500 000 euroa ylijäämäinen. Ennustetta ovat parantaneet erityisesti talousarviota suuremmat verotulot. Merkittävin kasvu on yhteisöverotuloissa.

Koko vuoden talouteen on kuitenkin ilmaantunut seikkoja, joita ei vielä alkuvuonna ollut. Esimerkiksi palkkakustannusten nousu, suuret kertaluonteiset laskut sekä mahdolliset kesken vuotta vaihtuvat hankintasopimukset vaikuttavat loppuvuoden talouteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut