Laitila kohdentaa kulttuurituet isoihin hankkeisiin ja tapahtumiin

Kari Antilan (oik.) luotsaama Jazzkukko Festival sai suurimman yksittäisen kulttuurin tuen Laitilassa.
Kari Antilan (oik.) luotsaama Jazzkukko Festival sai suurimman yksittäisen kulttuurin tuen Laitilassa. Kuva: Arkisto/Esa Urhonen

Laitilan sivistysvaliokunta päätti kokoukseessaan kohdentaa kulttuurien tuet isoihin hankkeisiin ja tapahtumiin. Tuttuina toimijoina tuen saajissa ovat Jazzkukko Festival (10 000 euroa), Laitilan Kino ry (8000 ) ja Laitilan Kulttuurin Tuki ry (4000).

Ensimmäistä kertaa tukea osoitettiin myös vuonna 2021 perustetulle Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry:lle. Yhdistys edistää Lukkalanmäellä sijainneen keskiaikaisen kirkon tutkimuksia. Paikalla arvellaan olevan vuonna 1550 käytöstä hylätyn Uudenkirkon Kaikkien Pyhien kappelin jäänteet.

Avustukset haettavissa

Valiokunta päätti myös kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen avustusten vuoden 2023 jakoperiaatteista. Tänä vuonna painotetaan yhdenvertaisuuden ja osallistamisen näkökulmaa, saavutettavuutta sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Mahdollisia uusia toimintamuotoja ja innovatiivisia, kaupunkilaisten hyvinvointia lisääviä toimintoja tai hankkeita, edistetään kohdeavustuksilla.

Perusavustusten hakuaika on maaliskuu, muita avustuksia voi hakea 1.2.–30.11.