Laitila kysyy naapureiltaan, mitä yhteiselle vanhainkodille pitäisi tehdä

Vaihtoehtoja on kolme: korjata vanha Kaukolankoti, rakentaa uutta tai vuokrata uudet tilat.

Laitilan kaupunki kysyy naapureiltaan ja Kaukolankodin osaomistajilta Raumalta ja Pyhärannalta, mitä vanhainkodille pitäisi tehdä. Laitila on jo aiemmin päättänyt, että vanhainkodin laitoshoitopaikat muutetaan tehostetun palveluasumisen paikoiksi.

Muutoksen vaatimista tilaratkaisuista on teetetty selvitys. Sen mukaan vaihtoehtoisia tilaratkaisuja olisi kolme.

Kaukolankodin nykyiset tilat voidaan saneerata ja laajentaa, tilalle voidaan rakentaa uudet korvaavat tilat Laitilan omaan taseeseensa tai uudet tilat voidaan hankkia vuokraamalla.

Hintahaarukkaa löytyy

Kaukolankodin saneerauksen kustannukseksi on arvioitu 3,37 miljoonaa euroa ja tarvittavan laajennusosan kustannuksiksi 2,86 miljoonaa euroa. Kokonaishintaa kertyisi siten 6,23 miljoonaa euroa.

Uudisrakennuksen rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 8,2–10 miljoonaa euroa.

Jos kaupunki hankkisi esimerkiksi 8,2 miljoona euron tilat vuokraamalla, maksaisi kaupunki tiloista ensimmäisenä vuotena 530 000 euron pääomavuokran.

Pääomavuokra laskee vuosittain. Oletuksena on, että maksuaika olisi 20 vuotta. Päälle tulisi vielä ylläpitovuokraa 115 200 euroa.

Kolme omistajaa

Lausuntopyyntö tilakysymyksestä lähtee Rauman ja Pyhärannan lisäksi Laitilan tekniselle valiokunnalle, sosiaali- ja terveysvaliokunnalle sekä vanhusneuvostolle. Lausuntopyynnön esittäjä on Laitilan kaupunginhallitus.

Lausuntokierroksen jälkeen kaupunginhallitus käsittelee asiaa uudelleen ja antaa ehdotuksensa kaupunginvaltuustolle.

Kaukolankoti on Laitilan, Pyhärannan ja Rauman omistama 52-paikkainen vanhainkoti. Tulevaisuuden suunnitelmissa tavoitteena on nostaa asukaspaikkojen määrä 60:een.

Nykyisistä paikoista Laitila omistaa 38, Pyhäranta 11 ja Rauma 3 asukaspaikkaa. Rauman paikat ovat peruja Kodisjoen kuntaliitoksesta Raumaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut