Laitila pohtii työnkiertoa ja lomien aikaistamista

Laitila pyrkii löytämään sekä työntekijöitä että kaupunkia parhaiten palvelevan ratkaisun nopeasti muuttuvassa koronatilanteessa.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti käynnistää yhteistoimintamenettelyn.
Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen pitää tässä tilanteessa tärkeänä, että neuvotteluissa etsitään laajasti ratkaisuja tilanteessa, jota on lähitulevaisuuttakin ajatellen vaikea ennustaa.
Lomautukset eivät ole kokonaan poissuljettu vaihtoehto, mutta ensisijaisesti mietitään muita keinoja.

– Selvää kuitenkin on, ettei palkkaa voida maksaa ellei tehtävää työtä ole, muistuttaa Luukkonen.
Hän kuitenkin pitää tärkeänä, että tässä tilanteessa huolehditaan myös henkilöstön toimeentulon varmistamisesta.

YT-menettely katsottiin aiheelliseksi aloittaa koskien tällä hetkellä niitä kaupungin työntekijöitä, jotka eivät pysty koronavirustilanteen vuoksi tekemään perustyötään, eivätkä myöskään voi sitä etätyön muodossa tehdä.

Menettelyssä pyritään nyt tekemään mahdolliseksi työntekijöiden määrääminen toisiin tehtäviin poikkeusolosuhteiden ajaksi määräaikaisesti.

– Meidän on nyt pohdittava, voidaanko joitakin investointeja tai kunnostustöitä esimerkiksi aikaistaa ja siten löytää tekijöille työtä, listaa Luukkonen.

Myös lomarahojen vaihtaminen vapaaksi nousee neuvottelupöydälle, samoin lomien aikaistaminen.

– Vielä nyt tilanne Laitilassa on rauhallinen, mutta tulevasta ei tiedä ja meidän pitääkin varmistaa, että terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yksiköissä toiminta voi jatkua turvallisesti. Näin saatetaankin joutua turvautumaan myös lomilla olevien takaisin töihin kutsuun.