Laitila satsaa 30 000 eurolla lapsiin ja nuoriin – kaupunkilaiset pääsevät ideoimaan

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Laitila toteuttaa jatkossa vuosittain osallistavaa budjetointia nimellä Yhdessä enemmän. Tänä vuonna teemana on lasten ja nuorten hyvinvointi.

Ehdotuksia voi antaa 1.–13. maaliskuuta. Ehdottaa voi yksittäistä tapahtumaa tai toimintaa, joka kohdistuu vuodelle 2023.

Myös konkreettisia hankintoja voi ehdottaa, esimerkiksi leikkipuistoon tai koulun pihalle välineitä. Asukasbudjettiin on varattu 30 000 euroa.

Ehdotuksista äänestetään 27.3–9.4. Sekä ehdotusten lähettäminen että äänestys tapahtuu sähköisesti. Siihen saa tarvittassa apua kaupunginkirjastosta.

Tulokset julkaistaan äänestyksen päätyttyä 11. huhtikuuta. Tulosten perusteella kaupunhallitus päättää toteuttavat ideat.

Laitilan kaupunki toteutti viime vuonna ensimmäistä kertaa osallistavaa budjetointia. Tällöin kuntalaiset ehdottivat tapoja käyttää ennalta määrätty summa ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja äänestivät ehdotuksista ne, mitkä toteutettiin.

Ikäihmisille järjestettiin enemmän toivottua toimintaa, kuten konsertteja, päivätansseja ja elokuvien päivänäytöksiä. Viimeistelyä vaille valmiit ovat myös Vähä-Tulejärven laavu ja keskustaan tuleva ulkokuntosali.