Laitila tarkensi sunnuntai-iltana koronaohjeitaan: uimahalli ja salit kiinni, asiakaspalvelussa hyödynnetään etäyhteyksiä

Arkistokuva Laitilan terveysasemalta: Jere Grönberg

Laitilan kaupunki tarkensi koronavirustilanteeseen liittyvää ohjeistustaan sunnuntai-iltana jakamassaan tiedotteessa. Tämä tiedote on jaettu terveyskeskuksen verkkosivuilla, jonne kaikki muukin Laitilan koronavirustilannetta koskeva tieto kootaan.

Kuten jo aiemmin sunnuntaina kerrottiin, lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat etäopiskelevat ainakin tämän viikon ajan.

Peruskouluissa ja varhaiskasvatuksessa toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Kirjastokin on auki, mutta yleisötilaisuudet on peruttu.

Vapaa-ajan toiminnot kuten uimahalli sekä liikuntahallit ja -salit suljetaan ainakin tämän viikon ajaksi. Perjantaina arvioidaan sulkuajan jatkoa. Kaupunki suosittelee myös kaupungin omien kuntosalien sulkemista.

Kotihoidon ja omaishoidon osalta kaupungin suositus on, että omaiset olisivat kotihoidon asiakkaisiin yhteydessä mieluummin puhelimitse.

Perhetyön ja lastensuojelun osalta kotikäyntejä rajoitetaan vain aivan välttämättömiin käynteihin, ja asiakasvastaanotoissa etätyövälineitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan.

Kaikki lakisääteiset toiminnot kaupunki järjestää edelleen. Asiakaspalvelu järjestetään mahdollisuuksien mukaan puhelin- ja etäyhteyksien kautta.

Kaupungintalon ovet ovat auki, ja palvelupiste Avitus palvelee normaalisti. Kaupunginvaltuuston maanantaiseen kokoukseen eivät kuntalaiset kuitenkaan voi osallistua paikan päällä, vaan sitä voi seurata ainoastaan verkon välityksellä.

Kaupungin johto kokoontuu päivittäin arvioimaan tarvittavia toimenpiteitä, ja muutoksista annetaan tietoa ajantasaisesti myöhemmin.

Lisää aiheesta

Laitilan lukiolaisia varotoimena etäopiskeluun

Laitilan terveyskeskus järjestää toistaiseksi vain kiireelliset vastaanotot

Laitilan Tokmannin työntekijällä todettu koronavirustartunta – myymälä suljettiin ja desinfioitiin

Laitilassa kolme koronaan sairastunutta – kaupunki tiedottaa lisää perjantaina