Laitilalainen kananmunatalo lanseerasi uuden tuotteen

Laitilalainen kananmunatalo Munax Oy toi markkinoille uuden tuotteen, pastöroidusta kananmunanvalkuaisesta valmistetun maidottoman Protein Smoothien.

Munaxin tiedotteen mukaan missään päin muualla maailmassa ei ole oivallettu, että pastöroitu munanvalkuainen, marjat ja hedelmät saadaan toimivaksi kokonaisuudeksi, jossa suutuntuma ja ravintoarvot ovat kohdallaan.

–Tuote ei ole enää raakaa, kuten moni saattaa kuvitella. Laitilan uusilla pastörointilaitteilla valkuaisesta tulee juoksevaa ja turvallisesti nautittavaa, korostaa tuotantojohtaja Emma Mäkelä.  

Kananmunabarometrin (TNS:n) mukaan munien kulutus on kahden prosentin nousussa. Kananmunatuotanto ei ole kuitenkaan kasvanut samassa suhteessa.

Munaxin mukaan kulutuksen jatkaessa nousuaan, nähdään maaliskuusta alkaen kauppojen hyllyllä niukkuutta.