Laitilalainen olut nousi Ruotsin myydyimmäksi pienpanimo-olueksi

Kukko-oluen hyvin alkanut Ruotsin-valloitus nostaa toimitusjohtaja Rami Aarikan suupielet hymyyn. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Helles -olut tuli kesäkuussa myyntiin Ruotsin Systembolagetiin. Viimeisimpien tilastojen mukaan se on kavunnut tämän jälkeen Ruotsin myydyimmäksi pienpanimo-olueksi, kun kesän aikana naapurimaahan on toimitettu jo reilut 600 000 gluteenitonta Kukkoa.

Kukko-olut on tällä hetkellä sekä Ruotsin että Suomen myydyin pienpanimo-olut.

Vaikka yrityksessä osattiin aavistella Hellesin maistuvan Suomen tavoin myös ruotsalaisille, on menekki lahden toisella puolella ollut jopa yllättävänkin suurta. Suosion uskotaan panimolla johtuvan varsin perinteisestä tekijästä – oluen hyvästä mausta.

- Helles on oluena sellainen, joka vetoaa suureen osaan yleisöä; raikas, maukas ja hyvin janon sammuttava olut, jossa eri asiat maistuvat selkeästi ja tasapainossa. Lisäksi se on etenkin kuluvan kesän kaltaisissa hellekeleissä omimmillaan, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka kuvailee yrityksen verkkosivuilla.

Aarikan mukaan panimolla uskotaan, ettei Kukko Hellesin suurinta Ruotsin myyntipiikkiä ole vielä nähty. Myynnin kasvua tukee oluen erittäin laaja Systembolagetin myymäläpeitto; olutta löytyy tällä hetkellä yli 350 myymälästä ja käytännössä joka puolelta Ruotsia.

- Tavoitteenamme on ehdottomasti tehdä Kukosta Ruotsin myydyin suomalainen olut. Tämän suhteen ollaan jo aika pitkällä, joten voi hyvin olla, että tämän osalta meillä on pian lisää iloisia uutisia, lupailee Aarikka.

Lisää aiheesta

Juomatehdas avasi kesäravintolan – Panimoravintola Kukon ruokalista perustuu lähituottajien raaka-aineisiin

Ruotsin-markkinat ja Suomen lakiuudistus työllistävät Laitilan Wirvoitusjuomatehdasta: "On ideoitu, mutta ei vielä täydellä teholla"