Laitilalaiset pohtivat vanhan meijerin tulevaisuutta kuntalaisillassa

Sivistystoimen järjestämässä keskusteluillassa riitti puhetta myös kirjastoauton kyytiin hyppäävästä muusikosta tai digituutorista.

Laitilan kirjastossa järjestettiin torstaina sivistystoimen kuntalaisilta, jonka tavoitteena oli kerätä ajatuksia ja ideoita kaupunkilaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.Illan aikana keskustelua syntyi monista tututuista aiheista, teemoina olivat avoin varhaiskasvatus, liikkuva oppimispolku, kirjastoautotoiminta sekä meijerin mahdollinen kehittäminen.

– Ilta oli kaikin puolin onnistunut, vaikka väkeä ei paikalle ihan sankoin joukoin saapunutkaan. Keskustelu sujui positiivisessa hengessä ja saimme paljon ehdotuksia ja ideoita, kiittelee sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen.

Parkki lapsille ja miehille?

Laitilassa ei vielä ole avointa varhaiskasvatustoimintaa, mutta sitä halutaan nyt lähteä suunnittelemaan. Keskusteluillan osallistujat toivoivat muun muassa paikkaa, johon lapset voisi viedä muutamaksi tunniksi, kun äiti tai isä hoitaa esimerkiksi kauppa-asioita.

– Heitettiinpä siellä ilmaan toive myös miesparkista, nauraa Kiertokari-Laitinen.

Jumppakärpänen puraisi laitilalaisia

Maaliskuussa Laitila sai odotetun liikuntavälinekärryn, josta löytyy välineistöä moneen lajiin. Monitoimihallissa onkin jo järjestetty useita maksuttomia liikuntahetkiä niin lapsille, nuorille kuin perheille. Toiminta on saanut runsaasti kiitosta.

– Meillä on tietysti tavoitteena saada kaupunkilaiset liikkumaan entistä enemmän laajalla sektorilla. Tarkoitus on lisätä liikuntaa sisältävää toimintaa mahdollisimman monien saataville.

Kehitettävää löytyy vielä ainakin erityisryhmien tarpeiden huomioimisessa.

– Heille suunnatut toiminnat ovat nyt vielä hajallaan ja vaikeasti löydettävissä. Tiedottamista tulee siis ehdottomasti parantaa tälläkin saralla.

Kirjastoauton kyydissä palveluita kyliin

Eniten keskustelua illan aikana kirvoitti kuitenkin kirjastoautotoiminnan kehittäminen. Laitilan kirjastoauto pysähtyy viikon aikana 43 pysäkillä. Kirjastoauton mukana voi mainiosti kuljettaa kirjojen lisäksi myös muita palveluja Laitilan kyliin.

– Kirjastoautossa voisi olla mukana myös terveyspalveluja esimerkiksi verenpainemittauksia. Auto voisi toimia myös vaalien aikaan yhtenä äänestyspaikkana ja miksipä ei kyytiin voisi nousta myös muusikoita ja digituutoreita opastamaan nykytekniikan käytössä, pohtii Kiertokari-Laitinen.

Meijeristä kaikkien yhteinen olohuone?

Illan aikana keskusteltiin myös Laitilan meijerin kohtalosta. Komea rakennus mahdollistaisi monenlaisen toiminnan mutta se vaatii laajan ja kalliin peruskorjauksen.

– Kaupunki tekee jo nyt paljon yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Yksi ajatus onkin ollut, että meijeristä voisi tulla yhteisöjen talo, kaikkien kaupunkilaisten yhteinen olohuone. Tätä asiaa pitää vielä pohtia, sillä turhaan kallista remonttia ei kannata lähteä tekemään.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut