Laitilan ja Rauman ex-johtaja Johanna Luukkonen ehdolla Lahden kaupunginjohtajaksi

Kun Luukkonen valittiin Hyvinkään kaupunginjohtajaksi, hän vakuutti, että kyse oli kotikaupungin kutsusta ilman minkäänlaista työntöä pois Raumalta. 

| Päivitetty

Työhuoneestaan Rauman kaupungintalolta Luukkonen otti mukaansa Eetu-ketun. " Lukkoa jään kaipaamaan ja tulen olemaan ikuinen fani", hän kertoi Länsi-Suomelle kaksi vuotta sitten.

Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kisaa nyt Lahden ykköspomon paikasta. Luukkonen on yksi seitsemästä hakijasta, joita Lahti ensi viikolla haastattelee.

Tarkalleen ottaen Luukkonen ei hakenut Lahteen, vaan antoi suostumuksensa.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee Lahden kaupunginjohtajan 2. lokakuuta. Uusi pomo tarvitaan, kun Pekka Timonen lähtee Vantaan kaupunginjohtajaksi.

Suostumuksensa Luukkonen antoi myös kaksi vuotta sitten, kun hänet napattiin Raumalta Hyvinkään johtoon. Raumaa Luukkonen ehti johtaa vain vuoden.

Kun Luukkonen valittiin Hyvinkään kaupunginjohtajaksi, hän vakuutti, että kyse oli kotikaupungin kutsusta ilman minkäänlaista työntöä pois Raumalta. 

– Voi pohtia, että Hämeenlinnassa aukesi samaan aikaan kaupunginjohtajan paikka, että miksi en sitä hakenut.Hämeenlinna on Raumaa huomattavasti suurempi kaupunki 67 000 asukkaan väkiluvulla. Hyvinkäällä asukkaita on 46 000 ja Raumalla 39 000, sanoi Luukkonen Länsi-Suomelle heinäkuussa 2021.

Raumalle Luukkonen tuli Laitilasta, jonka kaupunginjohtajana hän työskenteli kolme vuotta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut