Laitilan kaupunki mukana AURORA22-valmiusharjoituksessa - harjoituksessa kuvitteellinen väestönsuojelutilanne

Laitilan kaupunki on mukana Lounais-Suomen aluehallintoviraston järjestämässä AURORA22-valmiusharjoituksessa 21.-22. syyskuuta.

Harjoituksessa Laitilan kaupunki selvittää kuvitteellisen väestönsuojelutilanteen kautta omaa valmiuttaan. Kuva: Juha Sinisalo/arkisto

Laitilan kaupunki on mukana Lounais-Suomen aluehallintoviraston järjestämässä AURORA22-valmiusharjoituksessa 21.-22. syyskuuta.

Harjoituksessa Laitilan kaupunki selvittää kuvitteellisen väestönsuojelutilanteen kautta omaa valmiuttaan.

Harjoituksessa perehdytään eri toimijoiden rooleihin ja yhteistoimintajärjestelyihin. Harjoituksen avulla vahvistetaan yhteisesti eri viranomaisten ja kuntien kykyä hallita mahdollisia häiriötilanteita. Harjoittelu tukee sekä kaupungin omaa valmiustyötä että on osa yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden parantamista.

Laitilan kaupunki päivitti vastikään valmiussuunnitelmaansa ja uusi suunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksen kesäkuun kokouksessa. Kaupungin johtoryhmä on myös kuluneen vuoden aikana osallistunut Pelastusopiston varautumiskoulutuksiin.

– Varautuminen ja kaupungin valmiudesta huolehtiminen kuuluvat kuntien lakisääteisiin tehtäviin. Laitilassa olemme panostaneet teemoihin kuluneen vuoden aikana tavanomaistakin enemmän. Alueellisen valmiusharjoituksen myötä oppi kasvaa entisestään ja antaa varmasti suuntimia siihen, mihin kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota ja kehittää omaa valmiutta, kertoo vs. kaupunginjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen Laitilan kaupungin tiedotteessa.

Laitilan kaupunki muistuttaa myös kuntalaisia 72 tunnin kotivarasta, josta jokaisen tulisi huolehtia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut