Laitilan-kiista: Wirvoitusjuomatehdas ärähti Munaxin tiedotteesta

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on käyttänyt järjestelmällisesti pelkkää Laitilan-etuliitettä, sanoo toimitusjohtaja Rami Aarikka. Kun Munax alkoi markkinoida Laitilan Protein Smoothieta eikä suostunut lisäämään siihen sanaa proegg, riita oli valmis. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Markkinaoikeus antoi torstaina päätöksen Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy:n ja Munax Oy:n kiistasta, joka koskee Laitilan proegg protein smoothien markkinointia. Wirvoitusjuomatehdas tuomittiin maksamaan Munaxin oikeudenkäyntikulut ja sen vaateet hylättiin.

Munax Oy tiedotti torstai-iltana, että Laitilan-sanan käyttö markkinoinnissa on nyt ratkennut sen hyväksi. Wirvoitusjuomatehtaan vastine seurasi perjantaina.

- Emme ole missään vaiheessa yrittäneet omia Laitilan-etuliitettä tai kieltää sen käyttöä Munaxilta. Asia käsiteltiin hyvin selkeästi myös oikeudenkäynnissä, koska myös myös siellä Munax yritti johtaa keskustelua harhateille tässä asiassa, sanoo Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Munax markkinoi radiossa alkuvuonna proteiinismoothietaan, mutta jätti mainitsematta aputoiminimestään sanan proegg. Tämä suututti Wirvoitusjuomatehtaan, koska yrityksen mielestä juoma yhdistettiin siihen eikä Munaxiin.

Lisää aiheesta voi lukea lauantain Länsi-Suomesta ja huomenna Plus-osiosta.