Laitilan lukion panos mukana uudessa julkaisussa

Toimivien mallien kerääminen ei pysähdy käsikirjan julkaisuun, vaan kerääminen jatkuu. Lisää malleja julkaistaan tammikuussa tralla.fi-verkkosivuilla.

Yes-verkosto on julkaissut Uuden osaamisen lukio – Rohkea, avoin ja yhteisöllinen -julkaisun, joka on lukioiden opetushenkilöstölle suunnattu käsikirja. 

Käsikirja on 17 lukiossa kahden ja puolen vuoden aikana tehdyn kehittämistyön ja kokeilujen tulos. Varsinais-Suomesta mukana on Laitilan ja Raision lukiot.

– Opetussuunnitelmien mukaan yksi lukiokoulutuksen tehtävä on kehittää opiskelijoiden työelämävalmiuksia. Myös nuoret itse toivovat lukioon enemmän työelämälähtöisyyttä. Käsikirja auttaa rakentamaan lukioita, jotka antavat opiskelijoille valmiudet jatko-opintoihin, työelämään ja yrittäjyyteen, kertoo YES ry:n koulutuspäällikkö Elli-Noora Lassy.

Käsikirjasta löytyy uuden osaamisen lukion konkreettinen mallinnus ja erityisenä painotuksena on yhteistyön kehittäminen lukiossa. Malleja on 15.

Uuden osaamisen lukio -käsikirja syntyi YES – Lukiot työelämään -hankkeessa, joka päättyy vuoden lopussa. Julkaisun löytää sähköisenä Yes-verkoston nettisivuilta materiaalit-osiosta.