Laitilan Luukkonen palkittiin Varsinais-Suomen ensimmäisenä Elinvoiman edistäjänä

Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen tutustumiskäynnillä JS-Groupilla Laitilassa. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Varsinais-Suomen Yrittäjät palkitsivat Elinvoiman edistäjä -palkinnolla Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen.

Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran. Luukkosta kiiteltiin erityisesti kannustavasta läsnäolosta yrittäjien arjessa, aktiivisesta ja ajantasaisesta viestinnästä sekä osallistamisesta kunnan elinvoimatyöhön.

– Olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä yritysten toimintaedellytysten edistämiseksi. Yhteistyö yrittäjien ja yrittäjäjärjestön kanssa on luontevaa ja päivittäistä. On hienoa, että tämä työ saa kiitosta. Laitila on yrittäjäystävällinen kaupunki, sanoi Luukkonen.

Palkinto jaettiin Varsinais-Suomi kasvuun -seminaarissa, jossa julkistettiin maakuntaennuste. 

Yrittäjät eivät luota hallituksen työllisyyspolitiikkaan. Vain 6 prosenttia vastaajista uskoo hallituksen toimien parantavan yrityksensä toimintaedellytyksiä. Peräti 44 prosenttia arvioi hallituksen heikentävän yrityksensä toimintaa.

– Yrittäjien mielestä hallituksen kolme tärkeintä yrittäjyyden edistämiseen liittyvää asiaa ovat yritysten verotusten keventäminen, mahdollisuuksien lisääminen työpaikkakohtaiselle sopimiselle sekä yritysten kannusteiden lisääminen työllistämiseen. Ongelma on kuitenkin se, etteivät yrittäjät usko hallituksen pystyvän yrittäjyyttä edistäviin toimiin, sanoi Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Lisää aiheesta

Kärkikaksikko selvillä Rauman kisassa – Luukkonen ja Korhonen haastatteluun

Vain tilaajille Somettava kaupunginjohtaja ei ole enää harvinaisuus – Laitilan Johanna Luukkonen on seudun suvereeni somekuningatar