Laitilan terveyskeskus järjestää toistaiseksi vain kiireelliset vastaanotot

Laitilassa on todettu kolme koronavirustartuntaa. Kaupunki peruu tämän vuoksi tilaisuuksia ja rajaa muun muassa terveyskeskuksen toimintaa. Arkistokuva: Esa Urhonen

Laitilassa varmistui torstaina, että koronavirukseen on sairastunut kolme kaupunkilaista. Tähän liittyen kaupunki ryhtyy seuraaviin toimiin.

Suuret tilaisuudet ja riskiryhmien tilaisuudet peruutetaan Suomen hallituksen ohjeen mukaisesti. Kaupunki suosittelee tilaisuuden järjestäjiä pohtimaan riskejä myös pienempien tilaisuuksien kohdalla.

Yhdistyksiä pyydetään arvioimaan omaa toimintaansa ja sen mahdollista vaikutusta viruksen leviämiselle. Seuraavan kahden viikon aikana kaupungin toimesta järjestettävät julkiset isommat tilaisuudet peruutetaan. Lisäksi riskiryhmien vapaa-ajantoiminnan osalta kaupunki peruuttaa tilaisuudet seuraavan kahden viikon aikana. Ulkomaisten vierailuryhmien vierailut perutaan toistaiseksi.

Terveyskeskuksessa järjestetään vain kiireelliset vastaanotot. Toistaiseksi kiireettömiä vastaanottoja ei voida toteuttaa.  Laitilassa varaudutaan lisäksi selvittämään korvaavia tiloja, mikäli sairastuneiden määrä kasvaa.

Kaukolankodissa, Koivukodossa sekä terveyskeskuksen vuodeosastolla alkoi torstaina 12. päivä 14 päivän vierailukielto. Palke7-yksikkö ja vanhusten päivätoiminta on suljettu toistaiseksi.

Päiväkotilasten vanhemmille lähetettiin torstaina tiedote, että lapset voivat jäädä kotiin. Kotona olevien vanhempien lasten päivähoitoa ei tarjota.

Myös oppilaiden huoltajat voivat harkita oppilaan kotona pitämistä, mikäli lähipiirissä on riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä.  Oppilaita kehotetaan ottamaan opiskeluvälineet kotiin joka päivä.

Kaupungin järjestämä ryhmille suunnattu harrastetoiminta keskeytetään toistaiseksi. Taiteen perusopetus jatkuu toistaiseksi.

Koronavirustilanteen kehittymistä seurataan päivittäin. Kaupungin ylin johto kokoontuu päivittäin arvioimaan tarvittavia toimenpiteitä. Muutoksista, toimintojen sulkemisesta ja avaamisesta annetaan ajankohtaisesti tietoa myöhemmin.

Laitilan kaupungin koronavirustilanteeseen liittyvä informaatio ja ohjeistus julkaistaan keskitetysti terveyskeskuksen nettisivuilla.

Lisää aiheesta

Korona kylvää pelkoa ja pettymystä – yksi asia nousee ylitse muiden

"Joukossa on ihan ihmeellisiä kysymyksiä" – Tämä koronakysymys yllätti hätäkeskuspäivystäjän

Vain tilaajille Kuka maksaa palkan koronakaranteenin ajalta? – Yksiselitteistä vastausta ei ole edes asiantuntijoilla

Näitä myyttejä koronaviruksesta ei tulisi uskoa

Suomi lähellä epidemiaa – THL painottaa, että kaikkien on nyt toimittava ohjeiden mukaan, jotta koronan eteneminen hidastuu

Vain tilaajille Raumalaisilla kuntosaleilla ei ole käynyt asiakaskatoa koronapelon vuoksi

Laitilassa kolme koronaan sairastunutta – kaupunki tiedottaa lisää perjantaina

Laitilan Tokmannin työntekijällä todettu koronavirustartunta – myymälä suljettiin ja desinfioitiin