Laitilan uudelle kaupunginjohtajalle johtajasopimus – sisältää erokorvauksen eli kultaisen kädenpuristuksen

Lauri Katteluksen palkka nousee koeajan jälkeen.

| Päivitetty

Laitilan uuden kaupunginjohtajan Lauri Katteluksen johtajasopimus on hyväksytty Laitilan kaupunginvaltuustossa. Päätös oli valtuustolta yksimielinen ja kunnanhallituksen esityksen mukainen.

Kattelus aloitti virassa 1. syyskuuta. Alkuun hänelle maksetaan 8 300 euron kokonaispalkkaa. Kuuden kuukauden koeajan jälkeen palkka nousee 8 500 euroon.

Johtajasopimukseen sisältyy myös osio johtamisen ristiriitatilanteiden varalta. Luottamuspulan varalta maksettava erokorvaus eli niin sanottu kultainen kädenpuristus on 9 kuukauden rahapalkka.

Tämä maksetaan, jos kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja yhdessä toteavat, ettei kaupunginjohtaja nauti poliittisen johdon luottamusta ja tämä sitoutuu irtisanoutumaan.

Sama kuin Luukkosella

Katteluksen sopimukseen sisältyvä 9 kuukauden erokorvaus on samansuuruinen kuin on kirjattu Rauman uuden kaupunginjohtajan Johanna Luukkosen johtajasopimukseen. 

Erokorvaus maksetaan irtisanomisajan palkan lisäksi. Irtisanomisaika on kolme kuukautta molemmin puolin.

Erokorvaukseen ei ole oikeutta, jos perusteena ovat lainmukaiset virkasuhteen irtisanomis- tai purkamisperusteet. Oikeutta erokorvaukseen ei myöskään ole koeajalla.

Työskentelyvälineistä sopimuksessa todetaan, että käytössä on työnantajan kustantamana älypuhelin, kannettava tietokone ja tabletti.

Luottokortti taskuun

Kattelus saa taskuunsa myös kaupungin luottokortin, jonka laskut hyväksyvät jälkikäteen kaupunginhallituksen puheenjohtaja tai kaupungin taloudesta vastaava johtava viranhaltija.

Puolison matka- ja osallistumiskulut kuuluvat virkamatkakustannuksiin, kun kutsu on estetty myös puolisolle tai tilaisuuden luonne edellyttää puolison läsnäoloa.

Sopimukseen sisältyy myös vuosittainen luottamuksellinen kehityskeskustelu, jonka kaupunginjohtajan kanssa käyvät kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Laitilan kaupunginvaltuusto hyväksyi myös kaksi kauppakirjaa, joilla kaupunki luopuu kahdesta ylijäämäkiinteistöstään. Niin kutsuttu Anttilan talo myydään 55 000 euron hintaan ja Koveron lakkautettu koulu myydään 52 670 euron hintaan, kummatkin yksityisille ostajille.

Lisäksi myönnettiin omavelkainen takaus Kuninkaanmännyn Vesi Oy:lle arvoltaan 1,33 miljoonaa euroa. Laitilan omistusosuus kuntien yhteisessä tukkuvesiyhtiössä on toiseksi suurin Euran jälkeen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut