Laitilan vuoden yritys toimittaa mursketta niin kotipihoihin kuin suuriin rakennusprojekteihinkin – "Kai tämä on sitten jo elämäntapa", sanoo kaivinkoneen puikoista tavoitettu yrittäjä

Sora ja Kallio Heinonen Oy sai Varsinais-Suomen yrittäjien kuntakohtaisista palkinnoista Laitilan palkinnon.

Varsinais-Suomen yrittäjät palkitsee perinteiseen tapaan vuoden yrittäjiä ja yrityksiä. Korona-aika on kuitenkin tuonut asiaan poikkeuksia, sillä mittavaa Yrittäjägaalaa ei ymmärrettävästi tänä vuonna voitu järjestää.

Vuoden yritys sekä Vuoden nuori yrittäjä saivat palkintonsa lauantai-iltana Naantalin kylpylässä järjestetyssä noin kymmenen hengen tilaisuudessa. Vuoden yrityksenä palkittiin Saariston Kaivonporaus Oy Paraisilta, vuoden nuorena yrittäjänä taas 34-vuotias loimaalainen Petri Vehviläinen.

Lisäksi yrittäjäjärjestö jakaa kuntakohtaiset palkinnot marraskuussa toteutettavalla kuntakierroksella. Nämä palkinnot jaetaan paikallisyhdistysten esitysten perusteella.

Länsi-Suomen levikkialueelta Laitilasta palkittiin kiviainesten myyntiin sekä murskaustöihin erikoistunut Sora ja Kallio Heinonen Oy.

Koska palkinnot olivat jo tiedossa etukäteen ennen niiden virallista julkistamista, yrittäjä Jari Heinonen haastateltiin jo perjantaina iltapäivällä. Tuolloin mies tavoitettiin töistä, mistäs muualtakaan.

– Täällä me nytkin murskataan. Vaimo murskaa ja minä ajan kaivinkonetta. Lisäksi yrityksessä vanhempi poika ajaa kuorma-autoa, Heinonen kertoo.

Perheyrityksessä ei ulkopuolista työvoimaa ole, paitsi satunnaista vuokratyövoimaa ja aliurakoitsijoita kuljetuspuolella.

Firma perustettiin vuonna 1988. Ensi alkuun toimiala oli hieman laajempi, kun toimittiin osin maatalouden kuljetushommissakin.

Sittemmin toimialaksi on kuitenkin vakioitunut murskaus ja murskeen myynti. Yritys palvelee niin yksityisiä ihmisiä kuin suuria rakennusyrityksiäkin: kotipihoihin kuljetetaan sepeliä, mittaviin rakennusprojekteihin jos jonkinlaista kiviainesta.

Mitä yrittäjyys sitten Sora ja Kallio Heinosen väelle merkitsee?

– Kai tämä on sitten jo elämäntapa. Joskus ehdin ihan pikkuisen olla palkkatöissäkin, mutta muuten olen ollut yrittäjänä koko ikäni, toteaa Jari Heinonen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut