Kysely: Laitilassa hyvä sijainti ja yhteydet, mutta keskusta ei houkuta ja Lidl puuttuu

Kuntalaiskyselyssä nousi esiin huoli nuorten vapaa-ajanviettopaikoista.

| Päivitetty

Laitilan kaupungin vahvuuksia ovat muun muassa sijainti ja liikenneyhteydet, hyvät harrastusmahdollisuudet ja luonnonläheisyys. Lisäksi mainitaan elinkeinoelämän vireys ja hyvä työllisyystilanne kaupungin teettämässä sähköisessä kyselyssä.

Tarkoituksena oli kartoittaa näkemyksiä Laitilan nykytilasta uuden strategian laatimisen tueksi. Kysely keräsi 112 vastausta.

Myös haasteita löytyi. Sellaisiksi vastaajat nimesivät keskustan autioitumisen ja tyhjät liiketilat.

Keskustaa ei koettu houkuttelevaksi, ja huoli nuorten vapaa-ajanviettopaikoista tuli vastauksissa ilmi. Kaupungin ei myöskään nähty nykyisellään houkuttelevan tarpeeksi uusia asukkaita.

Kyselyssä pyydettiin arvioimaan tulevaisuuden haasteista, joita kaupunki tulee mahdollisesti kohtaamaan. Asukkaiden saamisen pysyvästi Laitilaan koettiin olevan tulevaisuudessa haasteena.

Myös koko Suomen tasolla tunnettujen ongelmien haasteet nähtiin olevan myös osa Laitilan tulevaisuutta: ikääntyvä väestö ja sote-palveluihin kohdistuvat paineet tulevat jatkossa haastamaan kaupunkia.

Vastaajat toivoivat erilaisia kauppoja lisää, esimerkiksi ruokakauppojen osalta Lidliä. Julkisten palvelujen osalta hyvien ja asiakaslähtöisten terveyshuollonpalvelujen toivotaan sote-uudistuksen jälkeenkin olevan saatavilla. Myös kyläkoulujen turvaamista toivottiin.

Laitilan kaupungin strategian luonnos valmistuu näillä näkymin marraskuussa, jolloin järjestetään kuntalaisten kuulemistilaisuus. Lopulliseen päätöksentekoon strategia tulee joulukuun valtuuston kokouksessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut