Laivanrakennus sydämen asiana - Mirka Koskinen suorittaa työn ohella laivanrakennusalan erikoisammattitutkintoa

RMC:n Mirka Koskinen suorittaa työn ohessa laivanrakennusalan erikoisammattitutkintoa, jotta pääsisi tekemään vaativampia asiantuntijatehtäviä. Jouni Suominen koordinoi tutkintokokonaisuutta Raumalla ja Turussa. Taustalla merentutkimusalus Aranda, jota parhaillaan peruskorjataan ja pidennetään Rauman telakalla. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Laivanrakennus on sydämen asia raumalaiselle Mirka Koskiselle.

– Laivanrakennus on todella kiinnostava kokonaisuus. Tämä on teknisesti tosi haastavaa, Koskinen kertoo.

– Raumalla pitää vaalia laivanrakennuksen hienoja perinteitä. Isänikin teki pitkän uran täällä levyseppä-hitsaajana, lisää Koskinen.

Ei hän heti isän jalanjäljille ymmärtänyt hakeutua. Koskinen valmistui kymmenen vuotta sitten tietotekniikkainsinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Kahdeksan vuotta hän oli Olkiluoto 3 -projektissa.

Keväällä 2015 hän aloitti työt Rauman telakalla. Koskinen on dokumentti- ja materiaalikontrollerina RMC:llä.

– Olen soluttautunut myös työnjohtotehtäviin. Haluan edetä urallani ja päästä vaativampiin asiantuntijatehtäviin, hän kertoo.

Juuri sen vuoksi Koskinen onkin yksi syyskuussa opiskelunsa aloittaneesta yli 20 hengen ryhmästä, joka tähtää laivanrakennusalan erikoisammattitutkintoon puolessatoista vuodessa. Vaativuustaso rinnastuu alempaan korkeakoulututkintoon.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.