Laivaston partioalus upposi törmättyään tarkoituksellisesti Raumalla rakennettuun risteilyalukseen

Columbia Cruise Services -varustamo julkaisi huhtikuun ensimmäisenä päivänä tiedotteen, jota olisi voinut luulla aprillipilaksi. Risteilyalus Resolute oli joutunut Venezuelan laivaston partioaluksen hyökkäyksen kohteeksi  - sillä seurauksella, että partioalus Naiguata upposi.

| Päivitetty

Columbia Cruise Services -varustamo julkaisi huhtikuun ensimmäisenä päivänä tiedotteen, jota olisi voinut luulla aprillipilaksi.

Risteilyalus RCGS Resolute oli joutunut Venezuelan laivaston partioaluksen hyökkäyksen kohteeksi  - sillä seurauksella, että partioalus Naiguata upposi.

Columbia Cruisesin tiedotteen mukaan Resolute oli ajelehtinut vuorokauden verran rutiiniluonteisen moottorihuollon vuoksi. Resolute oli ilman matkustajia menossa Curacaon saarelle. Yöllä Venezuelan laivaston Naiguata oli radioitse antanut määräyksen seurata ja ajaa satamaan Isla De Margaritan saarelle.

Resoluten kapteeni oli halunnut varmistaa poikkeuksellisen määräyksen päämajasta. Tässä kohtaa partioalukselta oli ammuttu ja heti sen jälkeen partioalus oli törmännyt vauhdilla tarkoituksellisesti Resoluteen, ilmeisesti kääntääkseen risteilyaluksen keulaa kohti Venezuelan aluevesiä.

Resolute selvisi törmäyksistä pienin vaurioin, koska Rauman telakalla rakennettu laiva suunniteltiin arktisten vesien risteilyjä silmällä pitäen. Laivaston alus sen sijaan alkoi ottaa vettä ja lopulta upposi.

Varustamon mukaan Resolute odotti uppoamispaikalla tunnin, eikä saanut vastausta kyselyihin avuntarpeesta, ja oli yhteydessä Curacaon meripelastuskeskukseen.

Brittilehti The Timesin mukaan Venezuelan viranomaisten versio tapahtumien kulusta poikkeaa. Puolustusministeri Vladimir Padrino väitti Resoluten syyllistyneen "imperialistiseen aggressioon ja merirosvoukseen". Presidentti Nicolas Maduro taas väitti Resolutella olleen palkkasotureita.

Joka tapauksessa Espanjassa rakennettu Naiguata upposi ja sen miehistö pelastettiin toiseen laivaan. Paikalla on vettä 180 metriä.

Nykyään Resolutena seilaava laiva on Raumalla rakennettu Society Adventurer, josta onkin juttua Länsi-Suomessa ollut. Tämä on nimittäin juuri se laiva, jota Donald Trumpille esiteltiin aikoinaan:

https://ls24.fi/uutiset/donald-trump-kavi-raumalla-laivakaupoilla-nayttelijavaimo-naytti-poseeraamisen-mallia

Trump kävi silloisen vaimonsa Marla Maplesin kanssa Raumalla laivaa katsomassa, mutta kauppoja ei syntynyt.

Laivan aiemmat vaiheet selviävät tuosta linkatusta jutusta. Viimeisin vaihe näköjään puuttuu eli viiden tähden risteilijä on jälleen vaihtanut nimeä...

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut