Laivuehankinta varmistui Raumalle – kansanedustajat iloitsevat

Eeva Kalli, Kristiina Salonen ja Matias Marttinen julkaisivat tiedotteet heti puoli kahden jälkeen, kun valtioneuvoston istunnossa oli päätetty alusten hankinnasta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kansanedustajat Eeva Kalli (kesk.), Kristiina Salonen (sd.) ja Matias Marttinen (kok.) iloitsivat heti tuoreeltaan torstaina Raumalle vahvistuneesta laivuehankinnasta.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Eeva Kallin mukaan puolustusvoimien Laivue 2020 -hankinta on valtava piristysruiske Rauman seudulle.

– Puolustusvoimien hankinta yhdessä Wasaline- ja Tallink -sopimusten kanssa varmistavat työtä telakalle vuoteen 2026 saakka. Uutta työtä on tarjolla tuhansille ihmisille. Tilaus vahvistaa koko Suomen meriklusteria ja alaan liittyvää osaamista. Positiivinen tulevaisuuden näkymä edistää myös nuorten hakeutumista toimialalle.

Salonen korostaa, että kauppojen vahvistumista on odotettu pitkään.

– Lopullinen päätös on ennen kaikkea merkittävä voitto ja onnistuminen RMC:lle, mutta on se helpottava tieto myös koko Raumalle. Tämä on myös meille hyvä muistutus globaalissa maailmassa siitä, että Suomessa tehtäviä tuotteita tarvitaan ihan jo esimerkiksi huoltovarmuuden tai kansallisen turvallisuuden säilymisen näkökulmasta, kuten nyt näiden Puolustusvoimien laivojen osalta on nähtävissä, toteaa Salonen.

Marttisen mukaan merivoimien laivatilaus osoitus raumalaisesta tahdosta ja korkeasta osaamisesta.

- Rauma Marine Constructions on pitkien neuvotteluiden aikana osoittanut valtiolle kyvykkyytensä Laivue-hankkeen toteuttamiseen erittäin vaativassa projektissa. Paikallinen tahto ja osaaminen ovat olleet erittäin vahvoja, Marttinen sanoo.

Marttinen korostaa laivatilauksen merkitystä koko Satakunnalle.

- Telakan tilauskanta on Laivue-hankkeen varmistumisen jälkeen erittäin vahva ja se tulee vaikuttamaan myönteisesti koko Satakuntaan, kun talouskasvu on muuten hiipumassa.

Uutista päivitetty Matias Marttisen kommenteilla klo 16.10.

Lisää aiheesta

Uudet sotalaivat rakennetaan Raumalla

Puolustusministeriö vahvistaa: Neuvottelut RMC:n kanssa käyty, "päätösvalmiiksi lähiviikkoina"

Vain tilaajille "Sotalaivojen tekoon useampi vaihtoehto" – RMC ja kaupunki pääsevät tuumasta toimeen, kun iso kauppa varmistuu

RMC sai Deltamarinista kumppanin Laivue-hankkeen suunnitteluun

Laivue 2020 olisi RMC:lle pitkä projekti

Toiveita laivakaupoista: Laivue 2020 -hanke liikkeelle